Endringer i emballasje og pakningsstørrelse

Endringer i emballasje og pakningsstørrelse

Publisert 22. februar 2023 Oppdatert 24. februar 2023
Tidvis endrer leverandørene emballasjen eller størrelsen på produktene sine, og da gjør MENY det vi kan for å holde enhetsprisen, altså kilo- eller literprisen, så lav som mulig for å unngå det som kalles "krympflasjon".

Endringer i pakningsstørrelser kan bety at produkter blir større, andre ganger at de blir mindre.

Hvorfor endrer leverandørene pakningstørrelsen? 

Disse endringene er det leverandørene som gjør, og det kan være ulike grunner til at de velger å endre størrelse. Ofte er det for å forbedre holdbarheten, kvaliteten, møte nye kundebehov eller gjøre emballasjen mer bærekraftig ved å redusere plastemballasjen.

Når leverandørene gjør varene mindre, er målet at enhetsprisen ikke går opp, men forblir så lav som mulig. Husk å ikke bare å se på stykkprisen.

Enhetspris er en samlebetegnelse for kilopris og literpris. Enhetsprisen betyr altså at varen er merket med mengde, innhold og pris per kilo eller per liter av varen, slik at forskjellige merker kan sammenlignes prismessig.

Endringer for NorgesGruppens egne merkevarer 

Unil, som er eid av NorgesGruppen, har satt opp en oversikt over de siste 12 måneders endringer. Her finner du info om hva endringen består i og hvorfor den ble gjort. 
Oversikt over endrede produkter

For spørsmål rundt endringer hos merkeleverandørene, anbefaler vi at man kontakter de direkte. 

Se etter kilo-/literpris 

Hvis du er bevisst på hva du betaler per kilo eller liter kan du spare penger.

- Vi oppfordrer våre kunder til å se på kilopris/literpris og ikke bare på stykkpris, slik at de alltid kan velge det billigste alternativet og en pakning som passer sitt eget behov, sier kommunikasjonsansvarlig i MENY, Nina Horn Hynne. 

En større forpakning kan virke dyrere, men sjekker du sammenligningsprisen kan du oppdage at du faktisk får mer igjen for pengene enn du først fikk inntrykk av.