Hjemmelaget knekkebrød

Det er lett å lage knasende, gode knekkebrød og det smaker utrolig godt sammen med syltetøy eller ost! Enkel og god oppskrift på hjemmelaget knekkebrød som gir ca 36 knekkebrød
Hjemmelaget knekkebrød

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Ekstra spennende blir disse knekkebrødene om du tilsetter deigen litt karve, tørket urtekrydder eller revet ost.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingrediensene sammen, til alt er godt blandet. Rør så inn vannet, og la det stå i 15 minutter med plastfolie over bollen.
  2. Kle tre brett med bakepapir, og ha 1/3 av deigen på hvert brett. Bruk en slikkepott til å fordele deigen tynt utover. Ha gjerne litt vann på slikkepotten innimellom, så er det lettere å fordele deigen utover. Bruk en pizzakutter og marker opp deigen slik at det blir lettere å brekke knekkebrødene fra hverandre etter at de er stekt.
  3. Du kan steke alle brettene samtidig, stek i 40 minutter, så snur du alle brettene, og bytter plasseringen i ovnen. Stek så i 10 minutter til. Luft gjerne ut litt damp underveis i stekingen. Brekk knekkebrødene fra hverandre og la de avkjøle på rist. Oppbevares i en lufttett boks.