Hjemmelaget focaccia med soltørkede tomater

Focaccia enda bedre om det varieres med ulike typer topping. Lag saftig focaccia med soltørket tomat og rosmarin! Du kan også toppe med fetaost og hakket rødløk. Server den til spekemat eller som en del av et tapasbord.
Hjemmelaget focaccia med soltørkede tomater

Ingredienser

Tips!

Du kan også toppe med fetaost og hakket rødløk.

Slik gjør du

  1. Bland salt med tørrgjær og hvetemel, bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00. Tilsett ca. 6 dl lunkent vann og elt deigen til den er smidig. Ha i halvparten av de soltørkede tomatene og hvitløken, og elte inn i deigen.
  2. Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med plastfilm og setter den til heving i ca. 30-45 minutter til deigen har fått dobbel størrelse.
  3. Ha 1 desiliter olivenolje i en ildfast form eller langpanne. Ha i deigen og trykk den godt ut i formen. La deigen etterheve i ytterligere 30 minutter.
  4. Lag små hull jevnt over i deigens overflate med fingrene, og ringle over nok en desiliter olivenolje. Ha over resten av de soltørkede tomatene og hvitøken, og dryss over havsalt og rosmarin.
  5. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.