Saftig havrebrød

Nystekt havrebrød smaker kjempegodt med brunost, og er supert å ha med seg i matboksen. I denne oppskriften bruker vi både grovt og fint mel. Én deig gir 3 brød.
Saftig havrebrød
Oppskrift fra Grete Roede

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Varm vann og melk til 37 grader, og smuldre gjæren i væsken.
  2. Tilsett salt, havregryn og sammalt hvete grov og fin. Tilsett til slutt mesteparten av det siktede hvetemelet og elt deigen i en kjøkkenmaskin til den er blank og smidig, og slipper bakebollen lett.
  3. Dekk over med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.
  4. Legg deigen på et melet bakebord og kna til den er smidig. Tilsett evt mer hvetemel hvis den er veldig klissete. Del deigen i tre og form dem til runde brød som legges på stekebrett dekt med bakepapir. Du kan også bruke tre smurte former (1,5 liter). La brødene heve i 45 minutter.
  5. Pensle brødene med kaldt vann og dryss over havregryn. Klapp lett så havregrynene fester seg.
  6. Stek brødene på nederste rille ved 200 grader i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.