Grove pizzamuffins med pepperoni

Muffins er veldig lett å lage og man kan tilsette de smakene man liker aller best. Disse smaker for eksempel pizza med pepperoni. Perfekte i matboksen, til lunsj eller i bursdagsselskap. Oppskriften gir ca 12 muffins.
Grove pizzamuffins med pepperoni

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rens og skjær paprikaen i små terninger. Riv osten på den grove siden på et rivjern. Skjær pepperoni i terninger.
  2. Bland mel, bakepulver, salt, oregano, ost, paprika og pepperoni i en stor bolle.
  3. Visp sammen egg og melk. Smelt smøret i en liten kjele.
  4. Bland olivenolje, egg- og melkeblandingen og smeltet smør sammen med melblandingen. Bruk en vanlig spiseskje av metall, og bland det lett sammen. Det er viktig å ikke røre for hardt eller for mye, for da blir muffinsene seige og harde.
  5. Fyll muffinsformene og stikk en cherrytomat ned i midten av hver muffin.
  6. Stek muffinsene på 210 grader midt i ovnen, i 20 minutter. For å sjekke om de er ferdige, kan du stikke i dem med en strikkepinne eller trepinne og se om det henger igjen deig på pinnen. Hvis det henger igjen deig må de steke litt til.
  7. Pynt muffinsene med litt frisk finhakket basilikum. Det både smaker godt og gir fin farge. Grønn salat er sunt og godt ved siden av, og ser dessuten pent ut.
Rens og skjær paprikaen i små terninger. Riv osten på den grove siden på et rivjern. Skjær pepperoni i terninger.
Bland mel, bakepulver, salt, oregano, ost, paprika og pepperoni i en stor bolle.
Visp sammen egg og melk. Smelt smøret i en liten kjele.
Bland olivenolje, egg- og melkeblandingen og smeltet smør sammen med melblandingen. Bruk en vanlig spiseskje av metall, og bland det lett sammen. Det er viktig å ikke røre for hardt eller for mye, for da blir muffinsene seige og harde.
Fyll muffinsformene og stikk en cherrytomat ned i midten av hver muffin.
Pynt muffinsene med litt frisk finhakket basilikum. Det både smaker godt og gir fin farge. Grønn salat er sunt og godt ved siden av, og ser dessuten pent ut.