Fine rundstykker

Det er lite som slår hjemmelagde rundstykker. Dette er en oppskrift på fine frokostrundstykker med hvetemel, men du kan også bytte ut deler av melet med sammalt mel, spelt eller havregryn. Dryss gjerne sesamfrø eller valmuefrø på toppen før du steker dem. Disse fine rundstykkene passer til det meste, frokost, lunsj, middag og kvelds.
Fine rundstykker

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Det er viktig at væsken ikke er for varm, da vil ikke rundstykkene heve.

Slik gjør du

  1. Bland de tørre ingrediensene. Bruker du tørrgjær så blander du også inn det nå.
  2. Varm vannet til 37 grader og bland med oljen. Bruker du fersk gjær så blander du det sammen med væsken nå.
  3. Bland det våte med det tørre og elt deigen godt sammen. Gjerne 10 minutter på sakte fart i en kjøkkenmaskin. Dersom deigen blir veldig klissete kan du tilsette litt ekstra mel.
  4. La deigen heve til dobbel størrelse.
  5. Ha godt med mel på bordet og kna deigen godt. Form rundstykker. Legg dem på et bakebrett med bakepapir. Legg plastfolie over og la rundstykkene etterheve til dobbel str. Sett ovnen på 220 grader.
  6. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca 12 minutter. Steketiden vil variere litt med ovn og størrelse på rundstykkene. For å sjekke om de er ferdige kan du løfte på dem og banke på undersiden. Om de høres hule ut så er de gjennomstekt. Om de føles veldig tunge så bør de stå litt til.