Saftig julebrød med rosiner

Saftig julebrød med rosiner

Ingredienser

250 g vann
250 ml helmelk
1200 g hvetemel, siktet
250 g sukker
250 g smør, normalsaltet
10 g kardemomme
7 g salt
100 g fersk gjær
450 g rosiner

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Enkel oppskrift på hjemmebakt julebrød som smaker ekstra godt med smør og brunost. Julebrød med rosiner hører julen til, både julens frokoster og buffeter – eller når vi rett og slett bare vil kose oss med noe godt.

  1. 1. Rør ut gjæren i vannet og melken. Tilsett resten av ingrediensen (bortsett fra rosinene), og elt deigen godt i kjøkkenmaskinen.
  2. 2. Deigen er ferdig eltet når den er glatt, og «slipper» kantene i eltebollen. Tilsett rosinene, og elt disse forsiktig inn i deigen – med lav hastighet på kjøkkenmaskinen.
  3. 3. La deigen hvile/ modne i eltebollen i ca 30 min.
  4. 4. Ta deigen ut på bordet, og del den i 5 like store deler deler (5 x ca 550 gram)
  5. 5. Form deigene og ha de over i brødform med bakepapir. Dekk til med et klede, og la julebrødene heve til ca dobbel størrelse.
  6. 6. Forvarm ovnen til 200 °C og pensle julebrødet med egg.
  7. 7. Sett julebrødene i ovnen, senk temperaturen til 175 °C – og stek i ca 20 -22 minutter. (Kan variere fra ovn til ovn). Avkjøles på rist.