Saftig julebrød med rosiner

Enkel oppskrift på hjemmebakt julebrød som smaker ekstra godt med smør og brunost. Julebrød med rosiner hører julen til, både julens frokoster og buffeter – eller når vi rett og slett bare vil kose oss med noe godt.
Saftig julebrød med rosiner

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. 1. Rør ut gjæren i vannet og melken. Tilsett resten av ingrediensen (bortsett fra rosinene), og elt deigen godt i kjøkkenmaskinen.
  2. 2. Deigen er ferdig eltet når den er glatt, og «slipper» kantene i eltebollen. Tilsett rosinene, og elt disse forsiktig inn i deigen – med lav hastighet på kjøkkenmaskinen.
  3. 3. La deigen hvile/ modne i eltebollen i ca 30 min.
  4. 4. Ta deigen ut på bordet, og del den i 5 like store deler deler (5 x ca 550 gram)
  5. 5. Form deigene og ha de over i brødform med bakepapir. Dekk til med et klede, og la julebrødene heve til ca dobbel størrelse.
  6. 6. Forvarm ovnen til 200 °C og pensle julebrødet med egg.
  7. 7. Sett julebrødene i ovnen, senk temperaturen til 175 °C – og stek i ca 20 -22 minutter. (Kan variere fra ovn til ovn). Avkjøles på rist.