Saftig julebrød med rosiner

Enkel oppskrift på hjemmebakt julebrød som smaker ekstra godt med smør og brunost. Julebrød med rosiner hører julen til, både julens frokoster og buffeter – eller når vi rett og slett bare vil kose oss med noe godt.
Saftig julebrød med rosiner

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rør ut gjæren i vannet og melken. Tilsett resten av ingrediensen (bortsett fra rosinene), og elt deigen godt i kjøkkenmaskinen.
  2. Deigen er ferdig eltet når den er glatt, og «slipper» kantene i eltebollen. Tilsett rosinene, og elt disse forsiktig inn i deigen – med lav hastighet på kjøkkenmaskinen.
  3. La deigen hvile/ modne i eltebollen i ca 30 min.
  4. Ta deigen ut på bordet, og del den i 5 like store deler deler (5 x ca 550 gram)
  5. Form deigene og ha de over i brødform med bakepapir. Dekk til med et klede, og la julebrødene heve til ca dobbel størrelse.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader og pensle julebrødet med egg.
  7. Sett julebrødene i ovnen, senk temperaturen til 175 °C – og stek i ca 20 -22 minutter. (Kan variere fra ovn til ovn). Avkjøles på rist.