Grove horn med skinkeost

Hjemmebakte horn er helt topp å ha i fryseren. De egner seg til matpakke og turmat, eller de kan tines raskt om du har lyst på et mellommåltid. Disse hornene er grove, hvis du ønsker lyse horn bruker du kun hvetemel. Oppskrift til 6 personer gir 12 horn.
Grove horn med skinkeost
Oppskrift fra Grete Roede

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Alternativ til fyll er grønn pesto, skivet ost og skinke.

Slik gjør du

  1. Varm vannet i mikrobølgeovnen eller i kasserolle til fingervarmt, ca 37 grader.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett vannet og rør til gjæren løses opp.
  3. Bland inn olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
  4. Ved oppskrift til seks personer kan du dele deigen i to like store emner, og kjevl hver del ut til en rund leiv. Del hver leiv i seks trekanter.
  5. Fordel skinkeost og skinketerninger på trekantene og rull dem sammen fra den bredeste enden.
  6. Legg hornene over på stekebrett med bakepapir. Dekk med plastfolie og etterhev hornene i ca 30 minutter.
  7. Pensle med egg og dryss over frø.
  8. Stek hornene midt i ovn ved 210 grader i ca 15 minutter.
  9. Avkjøl hornene på en rist. Kan fryses.