Quesadillas med entrecôte

Deilig tex-mex quesadillas med rubbet entrecôte, hjemmelaget tortilla, salsa, ostedip og bønnedip. Laget av MENY-Laugets leder Espen S. Lie.
Quesadillas med entrecôte

Ingredienser

Slik gjør du

 1. Kna hvetemel, salt, sukker og smør godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 10 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.
 2. Kjevle ut emnene til store sirkler, ca 20 cm brede, og stek dem på en forvarmet bakesten på grillen på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side.
 3. Kutt tomater i terninger og finhakk koriander, rødløk, hvitløk og chili. Bland sammen med olivenolje og lime. Smak til med litt salt og pepper om ønskelig. Salsaen kan godt stå litt så smakene får godgjort seg.
 4. Alle ingrediensene til rubben blandes.
 5. Gni kjøttet godt inn med tex-mex rub. Krydre med litt salt. Temperer kjøttet i romtemperatur ca 30 minutter før grilling.
 6. Grill kjøttet rett over kullet på direkte varme, i ca 2 – 3 minutter til kjøttsaften «pipler» opp på overflaten av biffen. Snu biffen og gjenta prosessen. Pass på at ikke sukkeret brenner seg, da må du i så fall flytte den over på et sted på grillen med svakere varme. La biffen hvile ca 10 minutter før du deler den i tynne skiver.
 7. Lag ostedipp: Ha fløte, hvitløk og løk i en kjele og kok opp, la småkoke 2-3 minutter til fløten tykner litt. Skru av varmen noe. Tilsett jalapenos, cheddar og parmesan og rør om til osten er smeltet. Dipen tykner når den avkjøles.
 8. Ha bønnene i en bolle, mos dem grovt med en gaffel. La det være igjen noen biter.
 9. Varm oljen i en kjele og tilsett mais, løk og hvitløk. La det frese på medium varme til det er blankt og mørt.
 10. Tilsett bønnene, mais, tomater, hermetiske tomater, krydderet og jalapeños, og kok i 5 minutter eller til det hele har tyknet litt. Ta kjelen av platen og rør inn osten, koriander og limejuicen, rør om til osten er smeltet.
 11. Fordel tynne skiver av entrecôte på tortillaen, legg på noen skiver modne tomater, 1- 2 ss av bønnedipen på kjøttet og litt av salsaen. Dryss over litt revet cheddar og fold andre halvdel over. Stekes på grillen på begge sider til osten er smeltet. Server med salsa, bønner og ostedip.