Flank steak med marrokansk gulrotsalat

Flank steak med marrokansk gulrotsalat

Ingredienser

Flank steak ras el hanout

600 g flank steak av storfe
2 ss ras el hanout krydderblanding
3 ss olivenolje

Marrokansk gulrotsalat

500 g gulrøtter
1 stk sjalottløk, hakket
3 ss koriander eller persille
2 stk fedd hvitløk, knust
0,3 ts kanel
0,3 ts kumin
0,5 stk saften fra sitron
salt
pepper

Ras el hanout

2 ts muskat
2 ts koriander
2 ts kumin
2 ts ingefær
2 ts gurkemeie
2 ts salt
2 ts kanel
1,5 ts sukker
1,5 ts paprika
1,5 ts pepper
1 ts cayennepepper
1 ts kardemomme
0,5 ts nellik malt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Flank steaken er perfekt å bruke til fajitas og biffsalater, men er også fin helstekt. Prøv denne oppskriften på helstekt flank steak med marrokansk allroundkrydder og gulrotsalat.

  1. Begynn med krydderet. Ras el Hanout finnes som ferdig krydderblanding (Ras el Hanout Mill & Mortar) eller du kan lage blandingen selv. Krydderet kan brukes til fisk, kylling, kjøttboller, lam eller biffkjøtt. Kan blandes med couscous, ris eller brukes som marinade blandet med olivenolje, hvitløk, sitron og friske urter. Alt blandes sammen, og oppbevares luftett på glass.
  2. Skrell gulrøttene og skjær i små terninger. Kok gulrøttene i lettsaltet vann til de er møre, men har litt tyggemotstand. Sil av vannet og ha dem over i en varm stekepanne, tilsett olivenolje og krydder. Press saften fra ½ sitron over og ha koriander eller persille over før servering.
  3. Bland kydder og olivenolje og gni kjøttet med blandingen. La kjøttet ligge i romtemperatur i ca ½ - 1 time før steking. Kjøttet trenger ca. 5-6 minutter på hver side i stekepannen slik at det får en fin, jevn stekeskorpe og en kjernetemperatur på 65°C.
  4. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la hvile i ca. 10 – 15 minutter før det skjæres opp i tynne skiver på tvers av kjøttstrukturen og anrettes over gulrotsalaten. Server gjerne ris eller couscous ved siden av.