Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Flatbiff av rein er en mør og smakfull stykningsdel der kjøttet er nærmest krydret fra naturen sin side. Prøv den med poteter, brokkoli og en nydelig tyttebærsaus.
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 160 °C. Vask og kutt brokkoli i buketter og potetene i skiver.
  2. Stek potetene på middels ­varme i en stekepanne med olje. Imens bruner du kjøttet i olje i en ­annen panne. Krydre med salt og ­pepper, og etterstek i ovnen med steke­termometer. Kjerne­temperaturen skal ideelt være 58 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.
  3. Kok ut pannen brukt til kjøtt, med tyttebær og viltkraft. Kok inn til ca. 2 dl på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper.
  4. Kok opp en kjele med vann, slå av platen og la brokkolien trekke til den er mør, ca. 3-4 min.
  5. Server flatbiffen med poteter, brokkoli og skysaus.