Flatbiff med tyttebærsaus

Flatbiff med tyttebærsaus

Ingredienser

Hovedrett

600 g flatbiff av reinsdyr
1 stk brokkoli
8 stk poteter
salt
pepper

Skysaus

4 stk rørte tyttebær
6 dl viltkraft

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Flatbiff av rein er en mør og smakfull stykningsdel der kjøttet er nærmest krydret fra naturen sin side. Prøv den med poteter, brokkoli og en nydelig tyttebærsaus.

  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C. Vask og kutt brokkoli i buketter og potetene i skiver.
  2. Stek potetene på middels ­varme i en stekepanne med olje. Imens bruner du kjøttet i olje i en ­annen panne. Krydre med salt og ­pepper, og etterstek i ovnen med steke­termometer. Kjerne­temperaturen skal ideelt være 62–65 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.
  3. Kok ut pannen brukt til kjøtt, med tyttebær og viltkraft. Kok inn til ca. 2 dl på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper.
  4. Kok opp en kjele med vann, slå av platen og la brokkolien trekke til den er mør, ca. 10 min.
  5. Server flatbiffen med poteter, brokkoli og skysaus.