Sjokolademousse

Sjokolademousse

Ingredienser

2 dl kremfløte
250 g mørk sjokolade
4 stk eggeplommer
2 stk eggehviter
75 g melis

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette er en klassisk og enkel oppskrift på sjokolademousse. Mousse er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen. Kjempelekkert og utrolig godt!

  1. Grovhakk sjokoladen og smelt den over vannbad.
  2. Pisk fløten til myk krem og eggehvitene og melisen til marengs.
  3. Bland den smeltede sjokoladen med eggeplommene. Vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
  4. Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller i en stor serveringsbolle.
  5. Server sjokolademoussen med for eksempel appelsinfileter, friske bær og en frisk sorbet.

Tips

Smak gjerne til sjokolademoussen med finhakket chili for en litt hottere opplevelse.

Relaterte oppskrifter