Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Crema Catalana med appelsin

Crema Catalana med appelsin

Ingredienser

8 dl fløte
2 dl helmelk
150 g sukker
1 stk appelsin
4 stk kanelstang
10 stk eggeplommer

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Crema catalana er en tradisjonell, spansk dessert som lages av melk, eggeplommer og sukker. Den anses av en del for å være forløperen til crème brûlée.

  1. Kok opp fløte og melk med halvparten av sukkeret. Ha i skallet fra appelsinen og kanelstengene. La trekke i 15 minutter.
  2. Pisk sammen eggene i en bolle med resten av sukkeret og sil den varme melkeblandingen over eggene.
  3. Sil blandingene igjen og fordel den i porsjonsformer.
  4. Stek formene i ovnen på 95 grader i ca 1 time, til massen har stivnet. Dette kan ta lenger tid. Avkjøl.
  5. Server gjerne crema catalana med en frisk sitrussalat, mynte og vaniljeis.