Kremet fiskesuppe med blåskjell og reker

Kremet fiskesuppe med blåskjell og reker

Ingredienser

Kremet fiskesuppe med havets skatter

200 g ørret
250 g blåskjell
200 g røkt torsk
100 g reker, kokte og rensede
5 dl fiskekraft
2,5 dl fløte
1,5 cm ingefær, fersk
2 ss dill, frisk
4 ss olivenolje
0,5 stk fennikel
0,5 stk purre
3 stk gulrøtter
0,5 stk sitron

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig fisk- og skalldyrsuppe med blåskjell, reker, ørret og torsk. En enkel og god fiskesuppe slår aldri feil, og denne oppskriften inneholder masse grønnsaker og havets skatter. Kanskje er den verdens beste fiskesuppe ..

  1. Skjær grønnsakene i fine strimler. Fres finhakket ingefær sammen med fennikel, purreløk og gulrot i litt olje i en kjele. Tilsett fiskekraft og gi et oppkok. Tilsett fløte og varm opp.
  2. Tilsett biter av ørret og røkt torsk sammen med blåskjellene og la fiskesuppen småputre i ca. 5 minutter.
  3. Smak til suppen med salt, pepper og litt sitron. Tilsett rekene. Legg så opp på tallerken og dryss godt med dill og litt olivenolje over ved servering.

Tips

Server gjerne suppen med brød eller flatbrød.

Relaterte oppskrifter