Posjert kveite med smørdampede grønnsaker og sandefjordsmør

Posjert kveite med smørdampede grønnsaker og sandefjordsmør

Ingredienser

1,4 kg kveite i skiver
3 l vann
6 ss salt
1 dl eddik
1 ss hel pepper
2 stk laurbærblad
0,5 stk sjalottløk i skiver
0,5 stk sitron, kun det gule skallet

Sandefjordmør

1 dl kremfløte
200 g meierismør
salt
sitronsaft
2 ss finhakket persille
1 ss eventuelt lodderogn og/eller silderogn

Tilbehør

800 g mandelpotet
1 stk romanesco eller brokkoli
4 stk gulrøtter
smør

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Posjert kveite med smørdampede grønnsaker og sandefjordsmør er et enkelt, raskt og kjemepegodt hverdagsmåltid. Lag sandefjordsmør fra bunn, eller kjøp ferdig.

  1. Posjert kveite: Kok opp 3 l vann i en stor, vid kjele med 6 ss salt, 1 dl eddik, 1 ss hel pepper, 2 laurbærblad, 1/2 sjalottløk i skiver og det gule skallet av 1/2 sitron. Trekk kjelen av platen og legg i kveiteskivene. Etter ca. 15 minutter vil kveita være klar til servering.
  2. Sandefjordsmør: Kok opp kremfløten og reduser til ca. det halve. Pisk inn kaldt smør i terninger, litt og litt. Smak til med salt og sitronsaft, tilsett finhakket persille rett før servering. Tips: For en ekstra festlig saus, tilsett 1 ss lodderogn og/eller silderogn.
  3. Serveres med kokte mandelpoteter og smørdampet romanesco/brokkoli og gulrøtter.
  4. Tips: Kveiteskivene kan gjerne avkjøles i vannet om du ikke spiser opp alt med en gang - kald smaker den fantastisk på flatbrød med majones og grovkvernet pepper.

Tips

Kveiteskivene kan gjerne avkjøles i vannet om du ikke spiser opp alt med en gang - kald smaker den fantastisk på flatbrød med majones og grovkvernet pepper.

Relaterte oppskrifter