Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Posjert kveite med smørdampede grønnsaker og sandefjordsmør

Posjert kveite med smørdampede grønnsaker og sandefjordsmør

Ingredienser

1,4 kg kveite i skiver
3 l vann
6 ss salt
1 dl eddik
1 ss hel pepper
2 stk laurbærblad
0,5 stk sjalottløk i skiver
0,5 stk sitron, kun det gule skallet

Sandefjordmør

1 dl kremfløte
200 g meierismør
salt
sitronsaft
2 ss finhakket persille
1 ss eventuelt lodderogn og/eller silderogn

Tilbehør

800 g mandelpotet
1 stk romanesco eller brokkoli
4 stk gulrøtter
smør
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Posjert kveite med smørdampede grønnsaker og sandefjordsmør er et enkelt, raskt og kjemepegodt hverdagsmåltid. Lag sandefjordsmør fra bunn, eller kjøp ferdig.

  1. Posjert kveite: Kok opp 3 l vann i en stor, vid kjele med 6 ss salt, 1 dl eddik, 1 ss hel pepper, 2 laurbærblad, 1/2 sjalottløk i skiver og det gule skallet av 1/2 sitron. Trekk kjelen av platen og legg i kveiteskivene. Etter ca. 15 minutter vil kveita være klar til servering.
  2. Sandefjordsmør: Kok opp kremfløten og reduser til ca. det halve. Pisk inn kaldt smør i terninger, litt og litt. Smak til med salt og sitronsaft, tilsett finhakket persille rett før servering. Tips: For en ekstra festlig saus, tilsett 1 ss lodderogn og/eller silderogn.
  3. Serveres med kokte mandelpoteter og smørdampet romanesco/brokkoli og gulrøtter.
  4. Tips: Kveiteskivene kan gjerne avkjøles i vannet om du ikke spiser opp alt med en gang - kald smaker den fantastisk på flatbrød med majones og grovkvernet pepper.

Tips

Kveiteskivene kan gjerne avkjøles i vannet om du ikke spiser opp alt med en gang - kald smaker den fantastisk på flatbrød med majones og grovkvernet pepper.

Relaterte oppskrifter