Posjert kveite med smørdampede grønnsaker og sandefjordsmør

Posjert kveite med smørdampede grønnsaker og sandefjordsmør er et enkelt, raskt og kjemepegodt hverdagsmåltid. Lag sandefjordsmør fra bunn, eller kjøp ferdig.
Posjert kveite med smørdampede grønnsaker og sandefjordsmør

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Kveiteskivene kan gjerne avkjøles i vannet om du ikke spiser opp alt med en gang - kald smaker den fantastisk på flatbrød med majones og grovkvernet pepper.

Slik gjør du

  1. Posjert kveite: Kok opp 3 l vann i en stor, vid kjele med 6 ss salt, 1 dl eddik, 1 ss hel pepper, 2 laurbærblad, 1/2 sjalottløk i skiver og det gule skallet av 1/2 sitron. Trekk kjelen av platen og legg i kveiteskivene. Etter ca. 15 minutter vil kveita være klar til servering.
  2. Sandefjordsmør: Kok opp kremfløten og reduser til ca. det halve. Pisk inn kaldt smør i terninger, litt og litt. Smak til med salt og sitronsaft, tilsett finhakket persille rett før servering. Tips: For en ekstra festlig saus, tilsett 1 ss lodderogn og/eller silderogn.
  3. Serveres med kokte mandelpoteter og smørdampet romanesco/brokkoli og gulrøtter.
  4. Tips: Kveiteskivene kan gjerne avkjøles i vannet om du ikke spiser opp alt med en gang - kald smaker den fantastisk på flatbrød med majones og grovkvernet pepper.