Grillet kveite med aspargesbønner

Sunn og god oppskrift på grillet kveite med deilig tilbehør som avocado og aspargesbønner. Fisken kan grilles rett på grillristen eller på folie med litt olivenolje på.
Grillet kveite med aspargesbønner

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Salat

Tips!

Bruke steketermometer når du griller eller steker hvit fisk, ved 55 grader er fisken perfekt!

Slik gjør du

  1. Start med å lage salaten. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i to minutter. Ta dem opp og avkjøl i isvann. Skjær avokado og løk i skiver. Ha alt over i en salatbolle og smak til med sitron, olivenolje, salt og pepper.
  2. Pensle kveiteskivene med litt olje og ha på salt og pepper.
  3. Legg skivene på varm grill og la dem ligge til de har fått skikkelige grillstriper, 2-3 minutter. Snu og grill 2-3 minutter på den andre siden. Kveita er ferdig når fiskekjøttet løsner fra beinet og du kan dra av skinnet som sitter på sidene. Legg fisken over på tallerken og la den hvile et par minutter. Server med aspargesbønnesalat.
  4. Tips: når grillen er skikkelig varm kan du gni grillristen inn med løk eller en sitronskive, så vil maten slippe lettere.