Laks og tunfisk tataki med fennikelsalat, stekte nudler og teriyaki

Tataki er fiskefileter som er hardt grillet på utsiden, men som har fått beholde sin rå kjerne. Saftig og smakfullt! Retten ble laget av Anders og Erlend i episode 5 av Norges Grillmester 2015.
Laks og tunfisk tataki med fennikelsalat, stekte nudler og teriyaki

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær bunn og topp av fennikel og skjær i tynne strimler. Vend fennikel i olje og litt sitronsaft sammen med salt og pepper og la trekke i 15 min. Skjær vårløk i tynne skiver, smak rømmen til med sitronsaft, salt og pepper. Vend inn fennikel og vårløk. Bruk salatbladene til å pynte retten.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til teriyakisausen og kok til det blir passe tykt. Tilsett maisennablandingen og smak deg frem til en søt og lett spicy saus.
  3. Kok nudler i 4 minutter og la renne av seg. Fres fine biter av gulrot, vårløk og frosne erter i 1 ss olje. Tilsett nudlene og 2 desiliter hønsebuljong, la det koke inn. Klekk så to egg over blandingen og rør så de får "eggerørekonsistens". Tilsett cashewnøtter. Pynt med rikelig frisk koriander.
  4. Trikset med god takaki er varm grill, som så ofte ellers med god grilling. Pensle både fisk og grillrist i en nøytral olje, hvis ikke vil fisken brenne seg fast i risten. Når fisken er lagt på grillen, la den ligge i 1 minutt på hver side. Den må ikke flyttes, da ødelegges grillmønstret. Tataki betyr «stekt utenpå og rå inni», da skal den være det.