Ovnsbakt laks med byggryn- og mangosalat

Deilig laks med frisk mango og byggryn er en god kilde til kostfiber og protein. Enkel oppskrift på teriyakibakt laks med eksotisk byggrynsalat.
Ovnsbakt laks med byggryn- og mangosalat

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. En god kilde til kostfiber og protein.
  2. Kok byggryn etter anvisning på pakken, la renne av. Skjær laksen i biter, legg den i en ildfast form, pensle med teriyakisaus.
  3. Finhakk løk, chili, ingefær og koriander, fordel halvparten over fisken og stek i ovnen på 180 °C, i ca. 10-12 min.
  4. Skjær mango og avocado i små terninger, tilsett limesaft og resten av løken, chili, ingefær og koriander. Bland godt, smak til med salt og pepper og server til fisken.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 172, protein 11g, karbohydrat 13g, fett 8g, derav mettet fett 1,4g, salt 0,4g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.