Saftig lakseburger med coleslaw

Coleslaw til BBQ burgeren er en amerikansk tradisjon. Prøv denne saftige og sommerlige oppskriften på lakseburger og coleslaw med eple og pepperrot!
Saftig lakseburger med coleslaw

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne med hjemmelagde Brioche burgerbrød eller kjøp dem ferdige hos MENY.

Slik gjør du

  1. La lakseburgerene hvile i 20 min i romtemperatur før steking.
  2. Coleslaw: Bland majones, eddik, sukker og revet pepperrot til en dresssing. Bland godt, så sukkeret løser seg opp. Smak til med salt og pepper. Finsnitt kålen. Bruk gjerne mandolin for å få jevne, tynne strimler.
  3. Fjern kjernen og skallet på eplet og kutt i små terninger. Finkutt bladpersille og riv gulrot. Vend dressingen inn med kål, eple, bladpersille og gulrot. La den gjerne stå i 1 time før servering.
  4. Stekes i panne på middels høy varme i 2 min på den ene siden, snu og stek 2 min på den andre siden. Eller på grillen, da trenger de litt kortere tid enn i panne. Stek gjerne ferdig på en side og bare vipp rundt siste sekundene for å få grillskorpe på begge sider. Når den skal grilles er det viktig at grillen er ordentlig varm, og at de pensles med litt nøytral olje før grilling. Grill først den ene siden i ca 2 min. Vipp så lakseburgeren rundt og grill i ca 1/2 min på den andre siden.
  5. Anrett 2 ss coleslaw på nederste del av brødet, legg deretter på lakseburgeren, og topp med brødet.