Ovnsbakt torsk med bacon

Ovnsstekt torsk med bacon og hummus er en rask og næringsrik middagsrett. Få resten av familien på kroken med denne ovnsbakte torskeretten – noe av det enkleste du kan lage, samtidig som det smaker fabelaktig. Du kan også bruke skrei.
Ovnsbakt torsk med bacon

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne med en frisk grønnkålsalat ved siden av.

Slik gjør du

  1. Ovnsstekt torsk med bacon og hummus er en rask og næringsrik middagsrett. Få resten av familien på kroken med denne ovnsbakte torskeretten – noe av det enkleste du kan lage, samtidig som det smaker fabelaktig.
  2. Begynn med hummus. Skyll kikerter og kjør med hvitløk, krydder, vann  og olivenolje til hummus i en blender. Smak til  med sitronsaft, salt og pepper.
  3. Del torsken i fire biter, krydre den med salt og pepper og legg fisk og bacon på en stekeplate. Bak i ovnen på 200 °C til fisken er gjennomstekt og baconet sprøtt, ca. 10-12 min.
  4. Skrell og skjær eplet i terninger og finhakk gressløk.  Anrett fisk, hummus, bacon, gressløk og epleterninger på fat og drypp over ekstra virgin olivenolje og server.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: Energi kcal 180, protein 15g, karbohydrat 6g, fett 11g, mettet fett 1,5g, salt, 0,4g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.
Ovnsstekt torsk med bacon og hummus er en rask og næringsrik middagsrett. Få resten av familien på kroken med denne ovnsbakte torskeretten – noe av det enkleste du kan lage, samtidig som det smaker fabelaktig.
Begynn med hummus. Skyll kikerter og kjør med hvitløk, krydder, vann  og olivenolje til hummus i en blender. Smak til  med sitronsaft, salt og pepper.
Del torsken i fire biter, krydre den med salt og pepper og legg fisk og bacon på en stekeplate. Bak i ovnen på 200 °C til fisken er gjennomstekt og baconet sprøtt, ca. 10-12 min.
Skrell og skjær eplet i terninger og finhakk gressløk.  Anrett fisk, hummus, bacon, gressløk og epleterninger på fat og drypp over ekstra virgin olivenolje og server.
Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: Energi kcal 180, protein 15g, karbohydrat 6g, fett 11g, mettet fett 1,5g, salt, 0,4g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.