Panert fisk med kålsalat og ris

Panert fisk er barnevennlig og god middag, og i denne retten kan du bruke både torsk og sei. Panko er en tradisjonell japansk panering laget av brød uten skorpe som gir et sprøere og luftigere resultat. God oppskrift på pankopanert fisk med kålsalat og ris.
Panert fisk med kålsalat og ris

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Ikke stek fisken på for sterk varme, det er viktig at den blir sprø utenpå og ferdig stekt inni.

Slik gjør du

  1. Bland sammen sitronsaft, olivenolje, sukker, salt og pepper. Finsnitt kålen, og tilsett blandingen. La kålsalaten trekke, mens du lager resten. Tips: kålsalaten kan gjerne lages dagen før, så smakene får satt seg skikkelig. Ønsker du mer asiatisk preg kan du ha litt sesamolje i salaten.
  2. Kok ris som anvist på pakken.
  3. Bland salt og hvetemel, og fordel eggehvite, pankopanering og hvetemel med salt i tre skåler.
  4. Vend fiskebitene først i mel, så i eggehviten og til slutt i paneringen.
  5. Stek den panerte fisken i nøytral olje i stekepannen på middels varme i ca. 10 – 12 min. Ikke stek fisken på for sterk varme, det er viktig at den blir sprø utenpå og ferdig stekt inni.
  6. Servér med teriyakisaus eller bearnaisesaus fra Jacobs Utvalgte.