Middelhavsgrateng med klippfisk og soltørket tomat

Oppskrift på hjemmelaget, middelhavsinspirert grateng med klippfisk, poteter og tomater. Et godt tips når du skal lage middag til mange.
Middelhavsgrateng med klippfisk og soltørket tomat

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Lag ferdig formen dagen før, så trenger du bare å gratinere den i ovnen rett før middagen skal serveres.

Slik gjør du

  1. Legg klippfisken i kaldt vann over natten. Hell av vannet og kok klippfisken i vann i ca 15 minutter.
  2. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann sammen med hvitløksfeddene. Hell av vannet og damp potetene tørre. Mos potetene og hvitløken med en visp og vend inn fløte, smør og gressløk. Vend inn klippfisken i potetmosen. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok soltørkede tomater, de hermetiske tomatene og chili i 5 minutter. Kjør sausen jevn med en stavmikser.
  4. Ha potetmosen og tomatsausen lagvis i en ildfast form. Ha over revet Panko og gratiner formen på 180 grader i ca 15 minutter.