Kandisert appelsin- og sitronskall

Har du en oppskrift hvor du skal bruke mye appelsin eller sitron? Lag deilig julegodt av skallet. Dypp kandisert sitron eller appelsin i sjokolade, så får du din helt unike julekonfekt.
Kandisert appelsin- og sitronskall

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Du kan bruke grapefruktskall også. Tørketiden blir da noe lenger.

Slik gjør du

  1. Skallet bør vaskes i varmt vann. Skjær av topp og bunn på appelsinen, og skjær snitt i skallet inn til fruktkjøttet slik at skallet består av fire deler. Skrell av skallet og la så mye som mulig av det hvite sitte igjen. Skjær deretter skallet i tynne strimler på ca. 0,5 cm. Fruktkjøttet kan du for eksempel bruke til en god sitrussalat.
  2. Legg strimlene i en stor panne og dekk med kaldt vann. Kok opp på sterk varme. Hell av vannet og gjenta dette tre ganger.
  3. Visp sammen 3,5 dl sukker og 2 dl vann i en kjele, kok opp og la det syde i 8-9 minutter.
  4. Tilsett skallet og kok blandingen i 45-60 minutter. Tilpass temperaturen underveis, slik at blandingen syder hele tiden. Unngå å røre underveis, da vil sukkeret krystallisere seg. Hvis det er nødvendig kan du bevege kjelen slik at alle skallene blir dekket med sirup. På slutten vil skallene være blanke og nesten gjennomsiktige.
  5. Hell av evt. sirup som er igjen i kjelen og legg skallene til tørk på en rist i 4-5 timer (bruker du sitronskall blir tørketiden noe lenger). Ønsker du en sukret overflate kan du rullene skallene i finkornet sukker før du legger dem til tørk.
  6. Når de er tørre, smelter du sjokolade i vannbad. Dypp skallene ned i sjokoladen slik at halvparten dekkes. Legg skallene på et vokset bakepapir til sjokoladen er avkjølt. Oppbevar dem i en lufttett beholder i kjøleskap. Sjokoladen vil bli litt grå i kjøleskapet, men blir mørk igjen når den kommer i romtemperatur.