Falafel i pitabrød

Falafel er populær hurtigmat i Midtøsten. De små "kjøttbollene" inneholder ikke kjøtt, men er laget av kikerter. Dette er sunn vegetarmat full av gode smaker. Serverer hjemmelaget falafel i pita med frisk agurksalat og det blir nydelig, mettende og sunt.
Falafel i pitabrød

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Hell av vannet på kikertene, skyll med kaldt vann. Bland kikerter, krydder, egg og potetmel med en stavmikser.
  2. Form små, flate boller på størrelse med en valnøtt, og stek i olje til de er gylne på begge sider.
  3. Lag agurksalaten ved å rive agurk, og blande med finhakket hvitløk, yohgurt, limesaft og hakket mynte.
  4. Kutt litt frisk salat og tomat. Varm pitabrødene forsiktig i ovnen.
  5. Server falafel i pitabrød med tomat, litt frisk salat og agurksalat. Ha gjerne i litt jalapeño om du ønsker sterkere smak.