Knutekålmos

Knutekål har en mild og sødmefull smak som minner om både nepe og kålrot, og knutekålmos kan brukes på samme måte som du ville gjort med en annen rotmos. Rens og skjær knutekålen i jevne biter før du koker dem helt møre i vann. Hell av kokevannet og vær nøye med å dampe knutekålen tørr før du blander inn en fløteskvett og en god klatt smør, og moser det hele til ønsket konsistens.
Knutekålmos

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skrell knutekålen og skjær den i jevne biter.
  2. Ha bitene over i en kjele, dekk med vann og tilsett en god klype salt. Kok knutekålen under lokk til den er helt mør, ca. 20–30 minutter.
  3. Hell av kokevannet og damp knutekålen tørr. Tilsett fløte og smør, og kjør alt til en mos med stavmikser (eller mos det hele med en potetstapper for en grovere konsistens).
  4. Smak mosen til med salt og pepper, og dryss over hakket gressløk ved servering.