Løk- og timianpoteter

Løk- og timianpoteter

Ingredienser

Løk- og timianpoteter

500 gr kokefaste poteter
3 stk gul løk
1 kvast frisk timian
0,5 dl nøytral olje
100 gr smør
salt, etter smak
kvernet pepper, etter smak
1-2 dl kyllingkraft

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne oppskriften med ovnsbakte poteter med løk og timian er perfekt som tilbehør til biff!

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær poteter og løk i ½ cm tykke skiver.
  2. Bruk en stor stekepanne som varmes godt, tilsett olje og stek løk og poteter på sterk varme til alt begynner å få farge. Tilsett smøret og stek videre til poteter og løk blir gyllenbrune. Det kan med fordel gjøres i to omganger for å sikre god farge, det er nettopp dette som gir den gode smaken til slutt.
  3. Krydre med timian, salt og pepper. Ha alt over i en ildfast form og press det godt sammen. Hell over kraft eller vann. Sett formen midt i forvarmet ovn på 200 grader og stek videre i 30 minutter.