Hjertekake

Hjertekake

Ingredienser

5 stk gelatinplater
1,5 dl kremfløte
150 g yoghurt
1,5 dl kirsebærkompott
1 stk sukkerbrød

Topping

1 dl kirsebærkompott
2 dl gele
200 g frosne bringebær
sjokoladehjerter
2 dl kremfløte

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En nydelig kake, perfekt til morsdag eller Valentines Day

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter.
  2. Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten og 1.5 dl most kirsebærkompott.
  3. Ta de bløte gelatinplatene ut av vannet og smelt dem over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikrobølgeovn. Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtrøren.
  4. Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.
  5. Del en lav sukkerbrødbunn i to. Bruk gjerne et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Har du ikke pepperkakeform kan du tegne opp hjertet på pakk og skjære rundt.
  6. Legg det ene hjertet på et pent kakefat og smør et tynt lag med kirsebærkompott.
  7. Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, spres den jevnt utover hjertebunnen. Legg den andre bunnen på toppen, og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene. Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken. Pass på at kaken får lik høyde over det hele.
  8. Smør et tynt lag med kirsebærkompott på toppen av kaken. Smelt geleen over svak varme.
  9. Plasser dypfryste bringebær, én etter én, tett rundt kanten av toppen på kaken. Lag enda en rad innenfor den første.
  10. Plasser to eller tre sjokoladehjerter på midten av kaken og fyll inn resten av hulrommet med bringebær.
  11. Hell forsiktig gelé over bringebærene slik at hele toppen blir dekt med gele.
  12. Bruk en bakepensel og smør gelé over bringebærene, slik at alle bringebærene dekkes.
  13. Pisk krem. Like før servering sprøytes eller smøres det luftig krem rundt kanten av kaken. Dette gjøres like før, slik at fargen i geleen ikke smitter over i kremen.

Oppskrift fra