Klassisk eplestrudel

Eplestrudel er oversatt fra apfel strudel, som betyr eple virvel på tysk. Dette er en klassisk dessert som har lange tradisjoner i Tyskland og Østerrike, men som du også finner i Italia. Synes du det er vanskelig få deigen tynn nok, kan du også bruke ferdig filodeig.
Klassisk eplestrudel

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kna mel, olje, vann og salt til en deig. Hvis deigen blir tørr kan du tilsette litt mer vann. Pensle deigen med olje, dekk til og la den hvile i minst to timer.
  2. Vask og skrell eplene, og kutt dem i enten skiver eller terninger. Bland eplene med pinjekjerner, fløte, rosiner, rom og sitronsaft.
  3. Dryss mel over et kjøkkenhåndkle og rull eller strekk deigen tynt over. (Deigen er tynn nok hvis du kan se mønsteret på håndkleet gjennom den.) Pensle deigen med smeltet smør og dryss først brødsmuler og hasselnøtter over før du legger på eplefyllet. La det være igjen en 5 centimeter kant rundt.
  4. Fjern endene og form strudelen til en rull ved hjelp av håndkleet. Plasser strudelen på en smurt bakebrett. Pensle strudeen med smeltet smør og stek den ovnen på 200 grader i ca 35 minutter. Vel bekomme!