Hasselnøttskuler

Her får du oppskriften på litt sunnere og supergode konfektkuler. Oppskriften gir ca. 20 kuler.
Hasselnøttskuler

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Kulene kan også rulles i kakao.

Slik gjør du

  1. Rist hasselnøttene i en tørr og varm stekepanne til skallet sprekker og begynner å bli svart. Legg nøttene i et kjøkkenhåndkle og gnikk bort det meste av skallet. Avkjøl noe. Legg bort 1 dl til garnering.
  2. Miks sammen 1 dl nøtter og solsikkefrø i en kjøkkenmixer til du får fine smuler. Tilsett tranebær, dadler (husk å fjerne steinene), kakao og vann. Miks sammen til en fin konsistens. Form massen til små kuler.
  3. Finhakk hasselnøttene som skal brukes til garnering.
  4. Smelt sjokoladen i vannbad. Rull kulene i sjokoladen og deretter i de finhakkede nøttene. Oppbevares kjølig.