Kylling med couscous og limeyoghurt

Kylling med couscous og  limeyoghurt

Ingredienser

Kylling

4 stk kyllingbryst
2 ss søt chilisaus
2 ss soyasaus
1 ss rapsolje
2 ss sesamfrø

Couscous

6 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
0,5 ts gurkemeie
0,5 ts malt kanel
250 g brokkoli
4 dl couscous
100 g tørket aprikos
0,5 dl gresskarfrø

Limeyoghurt

2 dl yoghurt naturell
1 stk lime
1,5 ss frisk mynte
1 ts flytende honning

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Saftig kylling og couscous med nordafrikanske smaker.

  1. Sett ovnen på 200 grader. Bland søt chilisaus, soyasaus og rapsolje. Gni inn kyllingen med marinaden, og strø over sesamfrø. Brun kyllingen på alle sider i stekepannen, og etterstek den i ovnen i 10-12 minutter.
  2. Kok opp vann og buljong med gurkemeie og kanel. Legg i brokkolibukettene, og la dem koke et par minutter. Ta bukettene opp av buljongen.
  3. Rør inn couscousgryn, legg på lokk og ta gryten av varmen. La couscousen stå og svelle i 6-7 minutter. Rør i couscousen med en gaffel, og bland i aprikosstrimler, brokkolibuketter og gresskarfrø.
  4. Bland alle ingrediensene til limeyoghurten og server den ved siden av kyllingen og couscous.
  5. For næringsinnhold, se www.lhl.no.

Oppskrift fra

Tips

Rent hvitt kjøtt har som regel en lav andel mettet fett. Litt sunnere, men like godt!

Relaterte oppskrifter