Ovnsbakte kyllinglår med edamame og tranebær

Ovnsbakte kyllinglår med edamame og tranebær

Ingredienser

4 store marinerte kyllinglår
600 g perlepoteter
salt og pepper
2 dl edamame soyabønner
1 dl valnøtter
2 dl friske tranebær
4 fiken, delt i fire
2 ss rapsolje

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Kyllinglår i ovn er supergodt og veldig enkelt å lage. Her fulgt av smakfullt tilbehør som edamamebønner og tranebær. Vi anbefaler å bruke Jacobs Utvalgte Lerstang kyllinglår.

  1. Legg kyllinglårene i en ildfast form. Stek lårene på 180 grader til de er gjennomstekte, og fortsatt saftige. Dette tar ca 45 minutter. Hvis du er usikker på om lårene er ferdigstekte, kan det være lurt å sjekke med et digitalt steketermometer. Kyllinglårene er ferdige når de har kjernetemperatur på 70 grader. Krydre perlepotetene med salt og pepper og stek dem sammen med kyllingen de siste 15 minuttene.
  2. Stek edamamebønnene, valnøtter, tranebær og fiken raskt i olje til de er gylne og gjennomvarme.