Sprø Kyllingvinger med chilimajones

Sprø Kyllingvinger med chilimajones

Ingredienser

2 poser kyllingvingemiks
1 dl hvetemel
2 egg, sammenpisket
2 dl panko eller griljermel
frityrolje
1 boks chilimajones
2 ss syltet jalapeno, finhakket

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Friterte kyllingvinger med deilig dip. Paneringen med panko eller griljermel gir disse kyllingvingene en sprø og god overflate. Passer ypperlig til tapas. Vi anbefaler å bruke Jacobs Utvalgte Lerstang kyllingvingemiks og Jacobs Utvalgte chilimajones.

  1. Ta kyllingvingene ut av pakningen og tørk dem godt med papir. Vend dem i mel, egg og til slutt i pankomel.
  2. Varm opp frityroljen til 160 grader. Hvis du ikke har frityr, så kan det være lurt å måle med et digitalt steketermometer.
  3. Friter kyllingvingene til de er gyllne og gjennomstekte. Dette tar ca 10-15 minutter. Tiden varierer litt etter størrelsen på vingene. La kyllingvingene renne av på papir.
  4. Bland chilimajonesen med jalapenoen, og server ved siden av de friterte kyllingvingene.