Sprø Kyllingvinger med chilimajones

Sprø Kyllingvinger med chilimajones

Ingredienser

2 poser kyllingvingemiks
1 dl hvetemel
2 egg, sammenpisket
2 dl panko eller griljermel
frityrolje
1 boks chilimajones
2 ss syltet jalapeno, finhakket

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Friterte kyllingvinger med deilig dip. Paneringen med panko eller griljermel gir disse kyllingvingene en sprø og god overflate. Passer ypperlig til tapas. Vi anbefaler å bruke Jacobs Utvalgte Lerstang kyllingvingemiks og Jacobs Utvalgte chilimajones.

  1. Ta kyllingvingene ut av pakningen og tørk dem godt med papir. Vend dem i mel, egg og til slutt i pankomel.
  2. Varm opp frityroljen til 160 grader. Hvis du ikke har frityr, så kan det være lurt å måle med et digitalt steketermometer.
  3. Friter kyllingvingene til de er gyllne og gjennomstekte. Dette tar ca 10-15 minutter. Tiden varierer litt etter størrelsen på vingene. La kyllingvingene renne av på papir.
  4. Bland chilimajonesen med jalapenoen, og server ved siden av de friterte kyllingvingene.

Tips

Server gjerne en frisk grønn salat ved siden av kyllingvingene.

Relaterte oppskrifter