Grillet sjøkreps med mangosalat

Grillet sjøkreps med mangosalat

Ingredienser

2 stk sjøkreps,
smør
chili
sjalottløk
hvitløk
pepper

Mangosalat

1 stk mango
1 stk avocado
0,5 stk agurk
4 ss koriander
0,5 stk chili
0,5 ts revet frisk ingefær
1 stk lime
pepper
ruccula

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Sjøkreps smaker utmerket sammen med en lett mangosalat. Server gjerne som forrett eller kosemat, og med en god aioli eller chipotlemajones til. Mengde avhenger veldig på størrelsen på krepsen, beregn 4-5 stk små sjøkreps eller 1-2 større.

  1. Start med å dele opp krepsene og legg dem i en ildfast form. Bland smør med finhakket chili, sjalottløk, hvitløk og pepper.
  2. Smør et godt lag med urtesmør på kjøttsiden av skalldyrene før du legger dem på grillen eller i ovnen. Når smøret er smeltet er som regel skalldyrene klare. Steketiden vil variere fra ovn til grill. Serveres med en gang med en fargerik mangosalat til.
  3. Kutt mango, avokado og agurk i små terninger. Bland sammen med finhakket koriander, chili, ingefær, lime, svart pepper og ruccola.
  4. Server gjerne med en god aioli eller chipotlemajones.