Jordskokksuppe med kongekrabbe

Smakfull rett med spennende råvarer. Jordskokk har en spennende, søt og nøtteaktig smak som sammen med kongekrabbe utgjør en fantastisk middagsrett. Hva med å variere skalldyrbuffeten med litt suppe i tillegg? Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.
Jordskokksuppe med kongekrabbe

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rens kongekrabben og lag en farse av hyse: kjør fisk, salt og potetmel i en blender, pass på at fisken er skikkelig kald. Tilsett så melken i en tynn stråle mens maskinen går.
  2. Smør ett tynt lag farse (ca. 7 cm i bredde) på plastfolie, legg i stykker av kongekrabbe og rull sammen. Bak i ovnen på 85 grader til kjernetemperatur 64 grader.
  3. Rens jordskokkene og kok dem i vann/fløte uten salt. Når de er møre, har du dem over i en blender og kjører dem til en myk puré. Tilsett kokevann og smør til suppen får en passende konsistens. Smak til med salt og pepper.
  4. Til slutt, urteolje. Miks alt med en stavmikser. Sil av. Del den lune rulladen i ca. 4 cm lange biter og sett midt i en dyp tallerken. Hell suppen rundt, pynt med granateple og oljen.