Stekt kongekrabbe med eplesmørsaus

Stekt kongekrabbe med eplesmørsaus

Ingredienser

2 kg kongekrabbe
smør
salt
pepper

Grønnkål

200 g grønnkål
salt
vann

Småtomater

12 stk små tomater
olivenolje
salt
pepper

Eplesmørsaus

3 dl hvitvin
1 dl eplecider eddik
0,5 stk sjalottløk
400 g smør usaltet
0,5 stk eple i biter

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Knallgodt og enkelt, med spennende smakskombinasjoner!

  1. Rens kongekrabben. Pass på å få bort brusken som sitter i kjøttet. Brun smør lett og stek kongekrabben med salt og pepper.
  2. Rens grønnkålen (fjern den tykkeste stilken og riv resten i biter). Kok opp godt saltet vann og ha i kålen. La den koke i ca. 1 minutt, og la vannet renne av før servering.
  3. Vend tomater i olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn på 150 grader i 15 minutter.
  4. Reduser hvitvin og eplesidereddik med sjalottløken til ¾. Pisk inn litt og litt smør som du har temperert og kuttet i små biter, så sausen blir tykk og fin. Pass på at det ikke koker. Smak til med salt og pepper og tilsett eplebitene.