Linsesalat med reker og chilidressing

En frisk og deilig salat med linser og reker som du kan tilberede dagen i forveien. I stedet for å koke linsene, kan du bruke ferdig hermetiserte linser.
Linsesalat med reker og chilidressing
Oppskrift fra Grete Roede

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kok opp linsene i så mye vann at de er dekket. La dem trekke i 15 minutter før du siler av vannet.
  2. La de grønne edamamebønnene ligge på et papir og tine.
  3. Skjær vårløk i ringer og paprika i skiver.
  4. Lag dressingen ved å finhakke chilien og blande inn resten av ingrediensene.
  5. Finn frem et passe stort glass som rommer 7,5 dl.
  6. Start med å helle over dressingen. Deretter tilsetter du de ferdigkokte linsene og legger lagvis på purre, rødløk, reker, bønner og ruccolasalat.
  7. La glasset stå i kjøleskapet til dagen etter, så har du en frisk salat til lunsj.
  8. Hell dressingen over salaten eller server den ved siden av.
  9. Server gjerne med godt brød til.