Chilimarinert grillribbe og potetsalat med kefir

Chilimarinert grillribbe og potetsalat med kefir

Ingredienser

500 g grillribbe i skiver
4 ss MENY Anbefaler chillimarinade
105 dl kefir
1 dl MENY Anbefaler aioli m/persille
1 stk liten rødløk,
3 ss sylteagurk,
1 ss kapers
2 ss persille,
10 stk kokte poteter,

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Sprøstekt og saftig grillribbe er rask og god sommermat. Server den sammen med en frisk potetsalat av gårsdagens poteter, kefir og MENYs egen persilleaioli.

  1. Skjær små snitt i svoren. Da krøller ikke grillskivene seg under steking. Pensle dem med chilimarinade og la dem ligge med den i minimum 15 minutter.
  2. . I mellomtiden lager du potetsalaten. Bruk en stor bolle og bland sammen kefir, aioli med persille, finhakket rødløk, hakket sylteagurk, kapers og finhakket persille. Smak til med salt og pepper før du vender de kalde potetene inn i dressingen. La potetsalaten stå kjølig mens du griller kjøttet.
  3. Grill de ferdigmarinerte ribbeskivene 7–10 minutter på hver side, og snu dem ofte. Pensle dem gjerne med mer marinade eller en god chlililglaze underveis i grillingen. Da får skivene ekstra god smak. Server grillskivene med potetsalaten, og gjerne en frisk grønn salat med sesongens sommergrønnsaker ved siden av.