Den perfekte Valentine daten lager du hjemme

Den perfekte Valentine daten lager du hjemme

14. februar er kjærlighetens dag hvor du skal vise at du setter pris på din utkårede. Her får du de beste tipsene til hvordan du kan imponere på den store dagen, enten du ønsker fyrverkeri-stemning eller en litt mer avslappet dag.

Valentines Day er en perfekt anledning til å feire en du er ekstra glad i. Feire med en romantisk middag for to, eller hva med en deilig frokost i sengen? Her er noen av våre beste tips.

Få valentinsgaven levert rett hjem:

Romantisk frokost på sengen

Gjør stas på din kjære allerede fra morgenen av! Hvis dere bor sammen er det en god idé å servere en romantisk Valentines-frokost på sengen.

Nystekte rundstykker med ekstra godt pålegg er en favoritt som alltid faller i smak. Server med nykokt kaffe, te, eller hva med deilig varm sjokolade med krem?

Du kan også vekke din kjære med friske blomster, et romantisk kort og kanskje frisk frukt eller søt sjokolade ved siden av?
Lag en god frokost til en du er glad i. Lag en god frokost til en du er glad i.

Frokostbord for din kjære

Det er også koselig å diske opp med et skikkelig frokostbord. Nyt en lang frokost sammen og server noe godt som egg og bacon med nystekte rundstykker til. 

Det skal ikke så mye til for en hyggelig og romantisk start på dagen - det er nemlig det gode selskapet som gjør dagen litt ekstra spesiell.

Emblem
Liker kjæresten din søt frokost? Server arme riddere, pannekaker eller belgiske vafler med frisk frukt.

En god kopp kaffe på sengen

Det er ikke alle som er så glad i frokost, men det er derimot mange som elsker en god kopp kaffe og dagens avis.

Usikker på hvilken kaffe du bør velge? Spør en av våre dyktige matarbeidere i butikk, så hjelper de deg med å finne en ekstra god kaffe. Husk at du kan kverne hele kaffebønner i alle MENY-butikker!

Prøv en av disse:

Inviter til romantisk middag for to

Enten dere bor sammen eller ikke er helt der enda, kan du invitere til en romantisk middag hjemme. De fleste synes det er vel så hyggelig som middag på restaurant!

Hjemme kan du bestemme både musikk og lyssetting og med alenetid blir det både mer privat og romantisk.

Lag for eksempel en Valentines-liste med sanger du og din kjære har sammen, og sanger som minner deg om han eller henne. Husk også at blomster er selvskrevent.

Dersom du ønsker å lage en 3-retters meny er det mange romantiske retter å velge mellom. Vil du virkelige sette Valentine-standaren, er østers og champagne en klassiker.

Romantisk Valentine's Day på hotell

Dersom du ønsker å feire Valentine et annet sted en hjemme men ikke har tid til å reise bort, er det spennende å bo på hotell i egen hjemby!

Vart opp din kjære med spa, hotellfrokost, champagnelunsj og et lite avbrekk fra hverdagen. Garantert suksess!

Velg råvarer av god kvalitet

Når daten endelig har kommet, er det greit å ikke stå alene og stresse over grytene på kjøkkenet. Gjør det derfor enkelt med gode kvalitetsråvarer som krever lite tilberedning, men er gode nok i seg selv. 

Romantiske retter som setter stemningen

Romantiske retter som setter stemningen

Skal du overraske kjæresten med en romantisk middag? Inviter til en stemningsfull date med nydelig mat. Vi gir deg våre romantiske retter og middagstips.

Flere gode tips til valentinsmåltidet:

  • Ostefat passer like godt til middag som dessert, her kan dere kose dere med god vin og spennende oster. Spør oss gjerne om osteanbefaliner i ostedisken!
  • Spekefat er enkelt å diske opp og kan enkelt kombineres med mye godt tilbehør.
  • Tapas for to en perfekt middag når man vil prøve nye smaker i hverandres selskap. Tapasboller, marinerte scampi, ost, spekepølse og chorizo er noen ting du kan ha til tapasen.
Til middagen kan du legge en kjærlig beskjed inni servietten på det dekkede bordet, eller et hyggelig dikt under tallerkenen.

Den store valentinedesserten

Til dessert vil sjokolade alltid være passende på Valentines Day, enten du lager en hel kake, en mindre dessert eller bare serverer konfekt. 

Visste du at mørk sjokolade er et afrodisiakum? Perfekt for å sette stemningen. Du kan også servere ananas, druer og honning.

Gjør det enkelt med ferdig dessert

Sett et valentine-preg på maten

Rød farge og hjerter er fin symbolikk på valentinsdagen, og du kan enkelt gi både frokost og dessert et valentines-preg med rød konditorfarge eller hjerteformer.

Hvorfor ikke lage røde crêpes, en rosa panna cotta eller røde vaffelhjerter servert med jordbæris til dessert? 

Enkel valentine-pynt:

Selv en pizza kan gjøres mer romantisk. Hvorfor ikke forme pizzabunnen som et hjerte før du har på fyll? En sjarmerende og enkel middag.