5 mest populære oppskriftene på bakst

5 mest populære oppskriftene på bakst

I disse koronatider har interessen for bakst skutt i været. Vi baker brød og boller som aldri før, og vaffeldagen stod sterkere enn noensinne. Vi gir deg våre 5 mest populære oppskrifter på bakst akkurat nå.

1. Vafler 

Denne oppskriften på vafler er vår mest populære oppskrift akkurat nå! De norske vaflene med syltetøy og brunost har alltid stått høyt i kurs hos de fleste av oss, og det store spørsmålet er hvilken oppskrift som er den aller beste. Vi mener denne kan konkurrere om pallplass. 

2. Hjemmebakte rundstykker

Mange av oss savner den gode lunsjen på arbeidsplassen og synes det er vanskelig å tenke variert hjemme. Noe vi kan gjøre for å oppgradere lunsjen vår, er å bake rundstykker. Som mange tydeligvis gjør, basert på populariteten for oppskrifter på rundstyker!

Disse fine rundstykkene bakes mye om dagen, men dersom du ønsker noe som er litt enklere anbefaler vi også eltefrie rundstykker. 

3. Pinnebrød 

Pinnebrød er synonymt med tur i skogen, og ofte også påsken. Selv om påsken blir litt annerledes i år, uten fjell og hytteturer, så skal nok mange av oss gå en tur eller to likevel.

Lag en enkel brøddeig, putt den i pose og ta med i sekken. Når du har fått laget et bål på en trygg plass ute, kan du surre deigen rundt pinner og grille nydelig, mykt brød på bålet. 

4. Kanelsnurrer 

Kanelsnurrer, kanelboller, kanelknuter. Høyt elsket gjærbakst med smør, kanel og sukker, samt en form som gjør de litt ekstra morsomme å spise. Topp de gjerne med melis, ostekrem eller klissete karamellssaus for å toppe det hele.

Emblem
Tips! Kjenner du noen i karantene som hadde satt pris på noe nystekt? Sett det ved døra da vel! :)

5. Boller

Klassiske hveteboller, slik mormor ville laget dem. Nystekte boller er noe av det beste som finnes, og oppskriften er basisen for mye annen søt gjærbakst som kanelsnurrer, skolebrød og kringle. Kna gjerne inn rosiner eller sjokoladebiter i bolledeigen før du steker dem. 

Kjøp det du trenger: