Knekkebrød på nye måter
Knekkebrød er en favoritt til frokost, lunsj og kvelds - gjerne toppet med smør og godt pålegg. Men visste du at de knasende sprø knekkebrødene kan brukes til både middag og dessert?
Enten du har knekkebrød til overs eller bare vil prøve noe nytt, passer disse oppskriftene perfekt.
Bruk knekkebrød som krutonger
Lyst på litt crunch i salaten? Her kan du fint bruke knekkebrød istedenfor å lage eller kjøpe krutonger.
Knekk opp knekkebrødet opp i passe store biter, og bland i salat eller middagsretten.
Har du prøvd disse?
Lag en god dipp til
Knekkebrød er en god erstatning for potetgull til dippen - og hvorfor ikke lage spennende dipper selv? Perfekt som både snacks og mellommåltid.
Knekkebrød med hummus
Lag hummus selv, eller kjøp ferdig. Smak til med honning, sitronsaft, salt og pepper. Dryss evt over paprikapulver og olivenolje på toppen for ekstra smak.
Rødbet- og sjokoladepålegg
Rødbeter og sjokolade passer veldig godt sammen, og spesielt som dipp eller smørepålegg. Perfekt som mellommåltid eller en litt sunnere snack når søtsuget melder seg.
Dette trenger du:
- 100 g rødbeter (med skall)
- 1 ss olivenolie
- 2 ss eplecidereddik
- 10 g mørk chokolade
- 1 skive knekkebrød, gjerne med spelt.
Slik gjør du:
- Bak rødbetene hele i en ildfast form med litt olje på 180 grader i 45 minutter
- Ha de bakte rødbetene i en blender sammen med sjokoladen og eplecidereddik. Kjør til du har en jevn blanding.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt mer eddik og litt honning. La den avkjøles.
- Nytes som dipp eller pålegg!
Har du alt du trenger?
Panert fisk med knekkebrød
Knekkebrød kan brukes som en sprø og smakfull panering istedenfor griljermel eller panko. Det gir fisken en sprø utside med mye smak, perfekt i hverdagen!
Dette trenger du:
- 1 sildefilet (eller ca 50g annen fisk)
- 0,5 dl hvetemel
- 1 egg (sammenvispet)
- 1 ss olivenolje
Knekkebrødpanering:
- 1 skive Sigdal havreknekkebrød
- 0,5 ts spisskumin
- 0,5 ts chiliflak
Slik gjør du:
- Knus knekkebrødet og krydderet i en morter, kjøkkenmaskin eller blender.
- Vend fisken i hvetemel og deretter i det sammenvispede egget.
- Vend deretter fisken i knekkebrødpaneringen
- Stek fisken i olje i pannen, ca 2-3 minutter på hver side.
Serveres med en frisk salat, råkostsalat eller liknende med fetaost. Sprøtt og smakfullt!
Prøv noe spennende med fiskemiddagen:
Eplekompott med knekkebrød
Har du lyst på noe søtt? En frisk eplekompott med krem er en deilig dessert etter et godt måltid, eller som snacks når du har lyst på noe godt til kaffen.
Med knekkebrød og krem lagvis blir dette en knasende sprø variant av tilslørte bondepiker.
Dette trenger du:
- 6 store epler
- 2 ss vann
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
- 150 g hakket knekkebrød med spelt og gresskarkjerner
- 50 g hakkede nøtter
- ca 2 dl kremfløte
Slik gjør du:
- Skrell og skjær eplene i små biter.
- Kok eplene med vann, sukker og frøene fra vaniljestangen til eplene er bløte - det tar ca 5-10 minutter avhengig av størrelsen på eplebitene.
- Bland de hakkede knekkebrødene med hakkede nøtter.
- Rist nøtte- og knekkebrødblandingen i en varm panne med litt sukker og sett til side.
- Pisk deretter kremfløten med litt sukker til en luftig krem
- Legg eplekompotten lagvis med knekkebrød, eplekompott og krem, og server.
Har du alt du trenger?
Enkle snitter og fingermat
Skal du servere mange? Knekkebrød og knekkebrød-crackers er perfekt som fingermat. Server lekre snitter, ostefat eller server til dipp. Perfekt på et koldtbord eller til tapas!
Tips til topping
Trenger du litt inspirasjon til snittene? Klassikerne som brie og spekeskinke eller roastbiff og stekt løk er alltid godt, men om du leter etter noe litt mer spennende, kan vi anbefale disse:
- Roastbiff med remulade, stekt sopp og syltet rødløk
- Reker og majones med egg, avokado og dill
- Røkt laks med eggerøre, agurkskiver og majones
- Røkt laks med bløtkokt egg og dill
- Reker med aioli toppet med lodderogn