Triksene som får barna til å spise fisk

Triksene som får barna til å spise fisk

Fisk er noe vi alle bør spiser mer av, men når barna rynker på nesa av hver eneste fiskebit er det lett å miste motet. Hvordan får man de minste til å spise fisk med glede? Se våre tips som gjør fiskemiddagen til familiens favorittmåltid.

Fiskemiddagen er ofte et måltid barna nekter å spise, og frustrasjonen rundt middagsbordet kan ofte middagen til mer stress enn matglede.

Så hvordan skal man egentlig få fiskemåltidet til å bli noe barna gleder seg til?

La barna bli med på matlagingen

Inkluder barna i hele prosessen og gjør fiskemiddagen til en spennende opplevelse, er første råd fra Espen Schøning Lie, kokk og leder for MENY-Lauget.

Ta barna med for å velge ut fisk fra fiskedisken. Når barna får bestemme litt, gjør det opplevelsen morsommere for dem.

- Særlig laks, ørret og torsk er favoritter hos barna, og når man i tillegg får se det store utvalget i fiskedisken og hvordan fisken ser ut før den havner på middagsbordet er det stor stas, forklarer Espen.

La barna få være med å plukke ut fisken. Slik får de også sett hvordan fisken ser ut før den havner på tallerkenen La barna få være med å plukke ut fisken. Slik får de også sett hvordan fisken ser ut før den havner på tallerkenen

Noe for både små og store 

Fisk uten skinn og bein er populært hos de fleste. I MENYs fiskedisk finner du blant annet ferdigpakkede fileter og renset fisk av høy kvalitet, egnet til alt fra en klassisk torskemiddag, spennende fiskepakker i folie til wok, eller til sushi og sashimi.

Et godt tips er at mange barn faktisk liker rå fisk og sushi bedre enn varmebehandlet fisk.

- Grunnet til dette er at rå fisk har en renere og mindre ”fiskete” smak enn varmebehandlet, ren fisk, forklarer Espen.

Lag fiskepinner med barna

Hvis du sliter med at barnet nekter å spise ren fisk, kan du gå for fiskekaker, fiskeburgere eller fiskepinner. Du kan velge ferdige produkter med høyt fiskeinnhold, eller lage selv.

Fiskepinner er ikke vanskelig å lage selv, så her kan barna bli med på matlagingen! Fiskepinner er ikke vanskelig å lage selv, så her kan barna bli med på matlagingen!

- Å lage fiskepinner selv er enklere enn du tror, og med renskåret filet av torsk eller hyse fra ferskvaredisken har du raskt en middag også voksne vil elske, sier Espen.

Om du lager fra bunnen av, kan barna bli med på prosessen. Å se hvordan fiskepinnene blir til og å ha gjort en del av jobben selv, gjør det enklere å smake på maten når den blir servert.

Har du alt du trenger?

Emblem
Dersom barna ikke liker det de får servert er det viktig å ikke gi opp med en gang! Det kan ta rundt 8-10 ganger før maten blir akseptert, og barna begynner å like den.

Husk å variere fiskemiddagene

Når du skal velge tilbehør til fiskemiddagen er det fint å velge enkle retter og holde smakene rene. Du kan også tilsette krydder og smak som barna liker fra før. Tacokrydder er ofte en sikker vinner, og her kan du la barna mikse sitt eget tilbehør til fisken.

Husk å variere middagene. Prøv noe nytt! Kanskje du og barna får en ny favoritt? Husk å variere middagene. Prøv noe nytt! Kanskje du og barna får en ny favoritt?

- Husk å variere fiskemiddagene både med type fisk, men også med ulikt tilbehør og forskjellige smaker. Vær åpen for tilbehør og smaker barna liker sammen med fisken, selv om du kanskje synes det høres rart ut.

- I MENY er vi opptatt av å ha et stort utvalg, slik at alle kan finne det de er ute etter. Våre kokker og fagfolk hjelper deg gjerne på veien mot et godt fiskemåltid – enten du vil ha hverdagsfisk eller festfisk, avslutter Espen.