7 tips til den beste kaffen
Føler du at kaffen mangler det lille ekstra som skiller en helt grei kopp kaffe fra en virkelig god kopp med sort gull? Du er ikke alene. Prøv disse tipsene for å ta kaffen til nye høyder!
Bruk alltid rent utstyr
Husk å rense kaffetrakteren med Clean Drop rensemiddel for kaffetraktere og kanner. For kaffetraktere som blir regelmessig brukt, anbefaler vi å rense den annenhver uke.
Bruk kaffetrakter med godkjennelsesmerke
Det er viktig at du bruker en kaffetrakter med godkjennelsesmerke fra Norsk Kaffe Informasjon. Den holder en vanntemperatur under trakting på 92-96 ° C, og har en traktetid på ca. 5 minutter.
Husk rensemiddel og kaffefilter:
Bruk friskt, kaldt vann
La vannet renne fra springen slik at det er friskt og kaldt. Bruk aldri varmt vann fra kranen. Bruker du trakter, bør du ikke tilberede mindre enn halve mengden trakteren er beregnet til å ta.
Benytt kokmalt kaffe hvis du bruker kjele
Kaffen skal aldri koke, men kun stå og trekke i 6-8 minutter. Dersom du trakter kaffe, bruk filtermalt kaffe.
Oppbevar kaffe i originalemballasjen
Kaffe bør derfor alltid oppbevares i originalemballasjen. Kaffebokser er veldig fint, men da bør du beholde emballasjen på oppi boksen. Da slipper taper ikke kaffen smak og aroma.
Bruk riktig mengde
Riktig mengde kaffe er viktig, og 60-70 g kaffe til 1 liter vann gir ca 8 kopper god, fyldig kaffe. Bruk alltid kaffemål. Ett strøkent mål er ca. 10 g.
Den ferdige kaffen smaker best når den er nylaget
Ikke oppbevar den på varmeplaten, men hell den over på en termokanne. Skal du servere kaffe fra en serveringskanne, bør den forvarmes med varmt vann for å redusere varmetap.