Smarte tips som gjør kaffen bedre

Smarte tips som gjør kaffen bedre

Hvordan lager man en enkel kopp kaffe med kaffetrakter, hvordan kan man lage melkeskum uten utstyr, og hva er egentlig cappuccinokrydder? Svarene får du her.

Du trenger ikke siste skrik innen kaffebrygging for å lage god kaffe, du kommer langt med det du allerede har på et vanlig kjøkken.

En kaffepose, melk, sukker, kanel og litt sjokolade er et supert utgangspunkt for din egen meny. Her er våre beste tips som løfter kaffen til nye høyder!

Slik lager du kaffe med presskanne

Slik lager du kaffe med presskanne

Presskanne er en enkel måte å lage god kaffe på. I tillegg krever det lite egeninnsats uten at resultatet uteblir. Se våre beste tips!

Lag kun én kopp

Blir det litt mye å trakte 4-6 kopper kaffe når du er kaffetørst? Fortvil ikke, du kan enkelt lage en enkelt kopp - også med trakter.

  1. Kok vann, finn frem filterholderen til kaffetrakteren din og plasser den oppå kaffekoppen.
  2. Sett i filteret og fyll på kaffe i riktig dosering.
  3. Hell deretter det kokende vannet forsiktig ned i filterholderen. Det går fort, og du får kun den ene gode koppen du har lyst på.

Varm opp melken

Varm eller kald melk i kaffen? Det er stor forskjell på smaken.

Bruker du oppvarmet melk i kaffen får du en helt annen aroma. Både lett-, skummet- og helmelk passer ypperlig i kaffekoppen.

Husk at melken ikke må overstige 70° C. Den er varm nok når den ryker!

Så enkelt lager du melkeskum

Det finnes egne melke-skummere som du kan fylle melk i, varme opp og deretter presse et stempel hurtig opp og ned i helt til melken skummer.

Men du trenger ikke avansert spesialutstyr for å lage melkeskum. Det går også fint å bruke en vanlig visp i en kjele mens du varmer opp melken.

Gjør kaffen litt bedre:

Hjemmelaget cappuccino-krydder

Hva er vel en cappuccino uten kanel og sukker på toppen av melkeskummet?

De fleste har kanel og vanlig sukker på kjøkkenet. Lag en blanding etter egen smak, og strø litt på toppen av melkeskummet. Kjapt, enkelt og barista-verdig. 

Revet sjokolade 

Det smaker nydelig og ser lekkert ut med revet sjokolade på melkeskummet. Det eneste du trenger er et rivjern med finmasking og en sjokoladeplate. 

Riv ønsket mengde og nyt!