Frøyalaks med sashimikvalitet

Frøyalaks med sashimikvalitet

Servert rå eller lettere stekt er Frøyas laksefilet med på å endre matbevisste menneskers oppfatning av laks. Vidunderlig smak, konsistent kvalitet - og svært lett å tilberede. Se hvorfor laks fra Frøya er så unik!

Laks av sashimikvalitet betyr at den har så høy kvalitet at du kan nyte den helt rå, uten noen form for forbehandling - som frysing, graving eller steking.

Håndsortert laks

Hver enkelt laks benyttet av Frøyalaks er håndplukket, og kun de beste benfrie stykkene av loinen (ryggfileten) blir benyttet.

Emblem
Etter beskjæring blir fileten pakket innen 1-4 timer for å sikre maksimal friskhet og smak.

Viktigheten av hygiene

Hygiene er kritisk for merkevaren Frøya. Målet er å produsere et lakseprodukt som beholder samme kvalitet og smak som den dagen den er fanget og til den dagen holdbarheten går ut – vanligvis 10 dager.

For å bevare denne kvaliteten, har Frøyas en unik pakke, transport og temperaturprosess som sikrer at laksen smaker det samme hjemme hos deg som den dagen den ble fanget. 

Riktig temperatur

I motsetning til mange lakseprodukter som er lagret med vanlig kjøling, benytter Frøyas spesielt designede kartonger for transport som er kjølt med tørris.

Dette forsikrer at produktet holder under 0 grader til det ligger i butikken din.

For å hindre frostskader er Frōyas laks beskyttet av et lag med kartong som hindrer at laksen kommer i kontakt med tørrisen. Etter hvert som tørrisen fordamper, holder dette laksen i en konstant temperatur som bevarer friskheten. 

Frøyas lakseloin passer utmerket til sushi Frøyas lakseloin passer utmerket til sushi

Fersk fisk med riktig kjøling og oppbevaring 

Utstrakt laboratorietesting har vist at ved 4 grader dobles antallet naturlige bakterier over en 16 timers periode. Ved 2 grader tar dette 36 timer mens ved 0 grader eller lavere finnes det ikke bakterievekst.

Laks fryser ved minus 1,72 grader og celleskader vil oppstå ved temperaturer under minus 5 grader. Frøyas sørger for at laksen blir transportert ved en temperatur innen disse sikre grensene hele veien fra øya Frøya hjem til ditt middagsbord.

Smart emballasje

De fleste fiskeprodukter blir transportert i polystyren kasser med is. Disse er vanskelig og dyre å sanere.

Frøyas produkter blir imidlertid transportert i resirkulerte kartonger som er kjølt med tørris, noe som sikrer en optimal temperaturkontroll. Så snart pakningen er åpnet, fordamper tørrisen og kartongen kan resirkuleres igjen.

Frøyas effektive emballasje bruker 40% mindre plastikkemballasje enn konkurrerende produkter og tar mindre plass i kjøledisken i butikken. For forbrukeren vil denne effektive emballasjen gi mindre avfall og bedre plass i kjøleskapet.

Frøya laks - Frøya

Frøya laks - Frøya

Fra havet utenfor Frøya finner man laks i ideelle vekstvilkår.