Premium sushi fra MENY

Premium sushi fra MENY

Livet er for kort til å kun spise sushi på restaurant, og MENY har Norges beste sushi i butikk. Lerøy benytter spesialimporterte ingredienser direkte fra Japan i kombinasjon med norske råvarer for å sikre et smakfullt og høykvalitets produkt.

Råvarekunnskap er selve fundamentet for å kunne lage den beste sushien. Da Lerøy skulle finne de rette ingrediensene til vår MENY-sushi, var det naturlig å se til Japan – sushiens hjemland.

Her står kvalitet og matvaretradisjoner høyt, og gjennom de siste 30 årene har Lerøy, leverandøren av laks til MENY-sushi, utviklet en sterk og tett relasjon til landet.

Emblem
Laks ble opprinnelig ikke brukt i sushi, men introdusert til det japanske sushikjøkken på 1980-tallet av nordmenn. Norsk laks er i dag en sushifavoritt over hele verden!


Resultatet er premium sushi-brett bestående av 8 eller 16 biter. Sushien produseres på Sjømathuset, med førsteklasses fisk fra Lerøy og tilbehør fra Japan.

Dette er MENY-premium sushi

Gode råvarer er det viktigste når det kommer til god sushi. Gode råvarer er det viktigste når det kommer til god sushi.

Laksen er av pre-rigor kvalitet, det vil si at den er av samme kvalitet som Salmalaks og Frøyaslaks. På Sjømathuset bearbeides laksen fra Lerøy for hånd før den brukes i sushibrettene, og laksen modnes tradisjonelt på japansk vis.

Fisken smaker best etter et par dager, og er på sitt mest optimale både når det gjelder smak og tekstur nå den ligger i sushibrettet.

Frøyalaks med sashimikvalitet

Frøyalaks med sashimikvalitet

Servert rå eller lettere stekt er Frøyas laksefilet med på å endre matbevisste menneskers oppfatning av laks. Vidunderlig smak, konsistent kvalitet - og svært lett å tilberede. Se hvorfor laks fra Frøya er så unik!

Dette er de ulike sushibitene:

 • Sashimi
  Sashimi er tynne fiskeskiver uten noe annet rundt. Spises gjerne med ponzusaus og sesamfrø - eller helt naturelle.
 • Nigiri
  Nigiri er en av de store sushibitene og ser ut som en avlang risball. Servers med topping (neta) av rå fisk, skalldyr eller japansk omelett.
 • Maki
  Maki er den klassiske, runde sushibiten med noritang ytterst, klissete ris, fisk og grønnsaker i midten. Den rulles sammen før den kuttes i 6-8 biter og finnes i utallige variasjoner.
 • Uramaki
  Uramaki kalles "vrengte makiruller", siden den har risen ytterst, mens nori’en er rullet rundt ingrediensen i midten. Denne finnes også i utallige variasjoner.
Man finner ofte sine egne favorittbiter og kombinasjoner. Nigiri, maki og uramaki finnes i utallige varianter! Man finner ofte sine egne favorittbiter og kombinasjoner. Nigiri, maki og uramaki finnes i utallige varianter!

Riseddik av høy kvalitet

Produsenten bak riseddiken som brukes i MENY-sushi har siden 1940 spesialisert seg på å lage eddik til sushirestauranter i Tokyo, og er i dag den eneste gjenværende produsenten i området. Her følger eksperter prosessen grundig, og det er ikke uvanlig at eddiken lagres i 4-8 år før den brukes.

Utvalget av tilbehøret i sushibrettene:

 • Saftig ris
  Risen i MENY-sushi består av en ny ristype. Justeringer i produksjonen bidrar til en jevnere og bedre riskvalitet, og gjør at risen fremstår som klassisk, klissete og mindre tørr enn tidligere.

 • Gari (syltet ingefær)
  Gari er syltet ingefær som spises for å rense ganen mellom sushibitene. Vår gari importeres fra Japan etter egen oppskrift, basert på Sør-Japanske preferanser; mild og frisk.

 • Wasabi med ekte wasabiplante
  Wasabi skal være litt søtlig og gi et kort «kick» i det man tar den i munnen. Produsenten bak den ferske wasabien som brukes i MENY-sushi har 60 års erfaring. Wasabien inneholder hele 15,5 % wasabiplante, i motsetning til 0-5 % som er vanlig.
Sushi har blitt utrolig populært blant nordmenn, og høy kvalitet på sushien er viktig for oss. Sushi har blitt utrolig populært blant nordmenn, og høy kvalitet på sushien er viktig for oss.
 • Nori (sjøgress) fra de beste områdene i Japan
  Nori, eller sjøgress i form av noriark ble oppfunnet på 1750 tallet. Sjøgresset som brukes i MENY-sushi kommer fra ett av de best egnede områdene for dyrking av sjøgress i Japan, og er sprø, har en dyp mørkegrønn farge og smak av sjø.

 • Soyasaus
  Vår soyasaus er basert på 270 års erfaring. Den er brygget i sedertønner for å få en velbalansert saus med dybde, sødme og fantastisk aroma som komplementerer sushien perfekt.
Hjemmelaget sushi - slik lager du tradisjonell nigiri

Hjemmelaget sushi - slik lager du tradisjonell nigiri

Putene av ris med biter av fisk over er nok det de fleste forbinder med sushi, og de er enkle å lage selv. Se hvordan du enkelt lager nigiri med vår steg-for-steg guide!