Eksotisk frukt

Eksotisk frukt

Spennende, eksotiske frukter som persimon, papaya, pithaya, mango og granateple finner du i frukt- og grøntavdelingen. Hva er forskjellen på de ulike eksotiske fruktene og hva passer de til? Her har vi samlet våre beste tips og oppskrifter med spennende, eksotisk frukt.

Spennende retter med pitahaya

Med rosa skall og hvitt kjøtt har denne frukten et spesielt utseende. Pitahaya - eller dragefrukt som den også kalles - er en yndet ingrediens i alt fra salater til smoothies og snacks. Denne frukten er mild på smak, søt og saftig.

Dette kan du lage med papaya

Papaya er søt og mild med saftig fruktkjøtt, og kan minne litt om melon. Den brukes ofte i det asiatiske og meksikanske kjøkken og kan spises den som den er, i en fruktsalat, som salsa til ostefatet eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Spennende retter med granateple

Den knallrøde frukten med kjerner er en yndet ingrediens - og det er kanskje ikke så rart. Søt, syrlig og med god konsistens er denne frukten perfekt som topping på alt fra middag til å spille hovedrollen i friske desserter.

Den røde fargen i granateple er kraftig og setter flekker fort, så vær forsiktig når du skal åpne et helt granateple.

Søte fristelser med fiken

Fiken er en velkjent frukt for de fleste, og den er en selvfølge til et lekkert ostefat. Fiken er også godt i salater, bakst, desserter og til og med på pizzaen. Her er noen av våre favorittoppskrifter.

Dette kan du bruke mango til

Mango er god på egenhånd, men passer også utmerket som tilbehør til middagen, chutney og i salater. Sen søte mangoen passer spesielt godt til fisk og asiatiske retter, og med en liten skvis lime og finhakket chili løfter det enhver fredagstaco til nye høyder. 

Prøv noe nytt fra fruktavdelingen

Hos MENY finner du et stort utvalg kjente og ukjente eksotiske frukt vi ikke kan dyrke her til lands. Noen har du sikkert smakt før, mens andre er helt ukjente. Her er noen enkle tips til spennende frukter du bør teste ut

Saftig og søt ananas

Ananas er kanskje ikke ukjent som snacks eller i matlaging, men ananas kan brukes til mye mer enn du tror! Den er både saftig, syrlig og søt og passer dermed i alt fra fruktige desserter til middagsretter og på pizzaen.

Lag noe godt med ananas

Slik bruker du physalis

Den oransje-gule, runde frukten brukes ofte som pynt på kaker og desserter, men physalis har et mye større bruksområde enn som så. Lag chutney eller en god dessert med disse oransje perlene.

Prøv noe nytt med litchi

Den eksotiske frukten litchi er god både alene, i desserter og middagsretter. Litchi, eller kjærlighetsfrukt som den gjerne også kalles, har en søt og syrlig smak - perfekt til desserter og søte fristelser. 

Lag noe godt med persimon

Når du ser persimon eller sharon i butikken, er det et tegn på at høsten er her. Sesongen begynner i oktober, og du bør nyte denne søte frukten så ofte du kan.