Dette er tilbehøret som gjør burgeren latterlig god

Dette er tilbehøret som gjør burgeren latterlig god

En klassisk burger klarer seg fint med salat, løk og tomat, men det finnes egentlig ingenting du ikke kan legge på burgeren hvis du har lyst. Hva med å prøve ny topping på burgeren? Vi gir deg forslag til spennende tilbehør som vil sette prikken over i-en på din hamburger.

Hamburger med klassisk tilbehør

Går du for en klassisk hamburger serverer du med salat, tomat, løk, sylteagurk, sprø bacon og smeltet gulost. En velsmakende burger som alle liker. 

 

Prøv noe nytt – noe litt mer spennende

Om du vil overraske middagsgjestene med noe ekstra godt, anbefaler vi at du våger noe utover det klassiske tilbehøret. En spennende hamburger er ikke vanskelig å lage, hemmeligheten ligger i å bruke de gode råvarene og litt ekstra deilig tilbehør.

Kunsten er å finne en balanse av smaker, og treffe den perfekte miksen av salt, søtt og syrlig. 

Ost – hvor tøff er du?

Hamburger eller cheeseburger? For mange er burger uten ost utenkelig. Men hva med å prøve andre ostetyper enn tradisjonell gulost og cheddar? Tradisjonell gulost er gjerne Jarlsberg, Norvegia, Gouda eller Cheddar.

Er du litt tøffere anbefales brie eller Camembert, men om du virkelig ønsker en smaksrik ost er blåmuggost et tøft valg. 

Det er vanligst å smelte osten på burgeren, men det er heller ingenting i veien for å la være. 

Har du prøvd å ha osten i selve hamburgeren?

En cheeseburger bør ha masse smak av god ost! Riv osten og bland den i kjøttdeigen, så smelter den og fordeler seg i hele hamburgeren. Himmelsk godt! 

Ulike smaker til burgeren

Når det kommer til burger, er det et hav av smaker som passer sammen. Det finnes egentlig ingenting du ikke kan legge på burgeren hvis du har lyst. Enklelte ganger kan riktignok en retning peke seg ut, som at en reinsdyrburger best kler fyll som kantareller og multedressing.

Sommerens mest populære?

Denne sommeren har en syltet variant av klassikern rødløk blitt svært populær som topping, spesielt på hamburger, men også på pølsene, til rødt kjøtt og i taco. Å lage selv er ikke vanskelig:

Syltet rødløk – tilbehøret du bør ha i kjøleskapet i sommer. Syltet rødløk – tilbehøret du bør ha i kjøleskapet i sommer.

Andre spennende tilbehør til burgeren er:

Tzatziki gjør en mild lakseburger litt mer spennende. Tzatziki gjør en mild lakseburger litt mer spennende.

Lag selv eller kjøp ferdig

Gode råvarer er essensielt for et best mulig resultat – og mye av hemmeligheten ligger i tilbehøret. Lager du hjemmelaget ketchup og sennep så imponerer du hele familien, og løfter samtidig smaken til nye høyder.

MENY har i tillegg et stort utvalg sauser, glazer og dressinger med restaurantkvalitet som du kan velge mellom om du ønsker å gjøre det kjapt, enkelt og godt:

Ved burgerens side

Ikke at favorittburgeren nødvendigvis trenger selskap, men noen ganger er det greit å servere noe ved siden av. Pommes frites, stekte potetbåter, søtpotetfries, potetgull, potetmos eller tortillachips i kombinasjon med en grønn salat, bønnesalat eller rissalat – så er vi i mål!

– Flere enn oss som fikk lyst på en real burger?