Gourmetpølser fra Jacobs Utvalgte

Gourmetpølser fra Jacobs Utvalgte

En pølse er ikke bare en pølse. Pølsene fra Jacobs Utvalgte er alt fra smakfulle, rå pølser, bratwurst og salsiccia til mer tradisjonelle ostepølser - alle laget med kvalitetsråvarer og rundt 90 prosent kjøtt.

Da NorgesGruppen og MENY lanserte Jacobs Utvalgte i 2009, fikk gourmetpølsene fra Albert Idsøe i Stavanger en sentral rolle. Albert er sjette generasjon pølsemaker og vet hva han driver med. 

Pølsene er grovkvernet består av nøye utvalgte, rene kjøttstykker med akkurat passe fettmengde, og er ellers kun tilsatt kvalitetsråvarer - som norsk ost fra Valdres, sitron og ferske krydderblandinger.

De røkte pølsene røkes på bøkeflis, som gir dem en nydelig og naturlig aroma.

En braksuksess

Samarbeidet med Jacobs Utvalgte førte til at folk over hele landet fikk smaken på kvalitetspølser. Bratwursten og chorizoen banet vei, og de to er fremdeles bestselgere ti år etter.

En pølse kan fint være en velsmakende middag! Topp den med syltet rødløk, coleslaw eller sennep. En pølse kan fint være en velsmakende middag! Topp den med syltet rødløk, coleslaw eller sennep.

Siden har det blitt 14 varianter, inkludert populære rå pølser, som blir ekstra saftige når du steker eller griller dem.

Andre varianter inkluderer:

 • Nyheten Urtepølse med Bedaost, som ofte kalles den norske fetaosten.
 • Baconpølse med tørrsaltet bacon og sort pepper.
 • Kyllingpølse med fersk hvitløk, estragon og frisk sitron.
 • Lammepølse med timian, hvitløk og ost fra Valdres.

Råvaren er svin og lam fra Prima Jæren med kvalitetsstempelet Jæren Smak. Prima Jæren stiller høye krav til dyrevelferd og samarbeider tett med sertifiserte bønder for å sikre den beste kvaliteten fra råvare til ferdig produkt.

Rå pølse er et sunnere alternativ og kan brukes til alt. Legg den på grillen, ha den på pizza, i kjøttsausen eller rull kjøttboller til tapasbordet!

Helt rå pølser

De rå pølsene har mange bruksområder, og smaker helt fortreffelig. De er saftige og gode, og kan være et fint innspill på grillen - eller i stekepanna når grillsesongen er over. Jacobs utvalgte har 6 ulike typer rå pølser, alle med sin helt unike smak.

Salsiccia er en rå, italiensk krydderpølse. Den er god som den er, på pizza eller i kjøttsaus og inneholder hele 91% kjøtt! Hvis du er ute etter en mer spicy italiensk variant, kan Siciliana Picante være noe for deg. Det er en grovkvernet, italiensk pølse med rosmarin, chili og parmesan - og 89% kjøtt.

Av de klassiske variantene finner vi blant annet bratwurst. Dette er en populær, tysk tradisjonspølse med sort pepper, karve og merian. Chorizo er annen kjenning - en spansk krydderpølse med smak av røkt paprika, chili, cumin og hvitløk.

Som prikken over i-en finner vi Chipolata, en grov krydderpølse med fenikkelfrø, sort pepper og hvitløk.

Emblem
Ta skinnet av en rå chorizo-pølse og tre den på et grillspyd. Trykk den litt flat og – voila! Så har du kebabspyd til grillen.

Rå pølser er ikke mer krevende å tilberede enn andre pølser. Unngå at de sprekker ved å snu dem jevnlig. Pass på at de ikke steker for lenge, for da blir de ikke like saftige. Stek dem hele, slik at ikke saften renner ut. Gode på grillen!

Når kokk og ferskvaresjef Thomas Høe velger pølser, ser han etter høy kjøttprosent og gode råvarer, som Jæren Smak svinekjøtt og nydelige norske oster.

– Min favoritt er Jacobs Utvalgte rå salsiccia, som smaker like godt i pølsebrød som på pizza. Denne behandler du som et godt stykke kjøtt. Stek den seks minutter på hver side og la hvile i fire minutter. Siden den er rå, blir den utrolig saftig – og det er så digg!

Grillet salsiccia med tomat, spekeskinke og mozzarella - garantert en fulltreffer til middagen! Grillet salsiccia med tomat, spekeskinke og mozzarella - garantert en fulltreffer til middagen!

Thomas sin andre favoritt er en røkt ostepølse fra Jacobs med norsk, vellagret ost fra Valdres.

– Denne har en deilig røyksmak og kombinert med en nydelig ost, blir den en smaksfest i munnen, sier han.

Mannen bak pølsene fra Jacobs Utvalgte

Mannen bak pølsene fra Jacobs Utvalgte

I 15 år har A. Idsøe laget gourmetpølser for Jacobs Utvalgte, blant annet gourmetpølsene bratwurst og chorizo.

Tilbehøret er prikken over i-en

En god pølse fortjener gode følgesvenner. Ketchup og sennep er selvfølgelig godt - men hvorfor ikke løfte smaksopplevelsen noen hakk med andre varianter? Her er andre ting du bør prøve ut på pølsa:

 • Chilimajones laget med eggeplomme, hvitløk og finhakket chili for et ekstra kick.
 • Fersk aioli med hvitløk og eggeplomme er prikken over pølsemåltidet!
 • Jalapeños kan du ha rett på pølsene, eller sylt dem i eddik og hvitløk.
 • Salsa med finhakkede cherrytomater, fersk chilli og en skvis med lime. Sunn og god!
 • Remulade i gourmetklassen på kapers og sylteagurk blir ikke feil til pølsefesten.
 • Grovkvernet sennep - eller hva med en sterk-søt kvalitetssennep til pølsene?
  Jacobs utvalgte har norskprodusert sennep på gamle oppskrifter.

Ikke glem det gode tilbehøret!