Derfor er marmorering viktig
Hva er det som egentlig kjennetegner et godt stykke kjøtt? Et av de viktigste elementene er marmorering, altså intramuskulært fett.
Fettmarmoreringen i kjøtt er alle de hvite små fettstripene og prikkene du ser jevnt fordelt i kjøttet.
- Skal du ha kjøtt som er saftig og mørt, må du se etter kjøttstykker som har nettopp dette, forklarer Thomas Høe, kokk og medlem av MENY-Lauget.
- Når kjøttet stekes smelter fettmarmoreringen. Dette gir kjøttet god smak, og bidrar til at det blir saftig. Velger du kjøtt uten marmorering er det vanskelig å unngå et tørt resultat.
Fett gir smak
Fett er altså ikke noe du bør unngå, og viktigheten av god marmorering gjelder for både storfe, svin og lam.
- Skal du kose deg med pinnekjøtt, entrecôte eller indrefilet av svin, er det smaken som fettet gir som du er ute etter, forklarer Thomas.
Kjøp MENY Angus i nettbutikken:
Kjøtt fra Angus har best marmorering
For å oppnå best mulig resultat foretrekker Thomas å bruke storfekjøtt fra rasen Angus, svinekjøtt fra Prima Jæren og Jæren Smak lam fra Prima Jæren.
- Fordelen med kjøtt fra Angus er at marmoreringen er jevnt fordelt i kjøttet. I stedet for å ha ett stort fettøye, noe jeg ellers ser ofte, er fettet fra Angus spredt utover. Det gir et mye bedre kjøttstykke.