6 sunnere valg i hverdagen

6 sunnere valg i hverdagen

Å lage seg litt sunnere vaner trenger ikke være så vanskelig. Her får du 6 gode tips til små justeringer som kan gjøre stor forskjell.

1. Husk frokost

La vekkerklokken ringe 15 minutter tidligere så du får tid til å sette deg ned med en god frokost. En næringsrik frokost, og ro til å nyte den, gir en god start på dagen som varer. 

Grøt eller müesli er godt for kroppen og kan gjerne toppes med kuttet frukt og bær. Hva med å prøve oppskriften under?

Dårlig tid? Lag frokosten dagen i forveien! Kjøleskapsgrøt eller chiagrøt er perfekt frokost med god næring, og kan enkelt toppes med frisk frukt og bær og litt honning.

2. Mer grønnsaker 

Velg mer grønnsaker og mindre kjøtt når du spiser de store måltidene. La fargene på grønnsakene veilede deg, ulike farger betyr ofte ulike vitaminer og næringsstoffer, og en tommelfingerregel er at jo sterkere farge, jo større helsegevinst!

Velg lunsj i salatbaren. Sunt, godt og enkelt Velg lunsj i salatbaren. Sunt, godt og enkelt

3. Nøttepose eller skrubbsulten? 

Ha alltid en nøttepose eller banan liggende, så slipper du å være skrubbsulten på slutten å dagen når du skal handle. Da slipper du kanskje også unna noen dårlige, impulsive valg. Dersom du spiser mindre måltider, oftere, får du også mer stabilt blodsukker.

4. Handleliste eller netthandel

Andre gode tips for å unngå impulskjøp og usunne valg er å planlegge handelen, enten ved å handle på nett eller ved å bruke handleliste i butikken.

MENY har en egen funksjon som hjelper deg med dette! Her kan du også lagre handlelister til senere.

Lag dine egne handlelister

Lag dine egne handlelister

Har du en fast ukeshandel, helgehandel eller hytteliste? Lag handlelister hos MENY på nett eller i appen, rediger dem og legg alle varene på listen i handlevognen med ett klikk.

5. Velg rene råvarer

Når du skal lage middag er det alltid et godt valg å lage hjemmelaget, og å velge rene råvarer som fisk og kylling, eller vegetar. La grønnsaker få den største plassen på tallerkenen, og velg heller pesto og sennep enn kremet saus. Lag gjerne også en stor porsjon så du også har en god og næringsrik middag til neste dag.

Dersom du ikke har tid til å lage middag fra bunnen, velg mat med høyt innhold av kjøtt, fisk eller grønnsaker, og få ingredienser. Skal du spise vegetar er det godt med en kombinasjon av bønner og nøtter, sammen med gode grønnsaker og krydder.

Enkle og sunne valg

Kos deg med maten! Du vil oppdage at du faktisk er mett før du vanligvis pleier å forsyne deg på nytt.

6. Bær til dessert

En fargerik og frisk dessert er kjempegodt, og dersom du ønsker noe ekstra kan du toppe med vaniljekesam. Får du rester kan du kjøre i blender og lage ispinner til senere!

Trenger du litt mer enn bare frukt for å få dessertfølelsen? Topp fruktsalaten med en skje vaniljekesam eller frisk, naturell yoghurt. 

Lag en god dessert med frukt og bær